De magie van de Noorse Fjorden

Inschepen in Amsterdam, twee nachten slapen en wakker worden in Noorwegen. Kan het makkelijker? Een modern, gloednieuwe cruiseschip van Holland America Line brengt ons in stijl van Amsterdam tot in Noorwegen. Het voelt aan alsof we met een chique hotel op reis gaan. Geen gedoe met vliegen, en die koffers moeten we maar één keer uitpakken.

De schoonheid van de Noorse fjorden is ongeëvenaard.

Wat een heerlijk gevoel om wakker te worden in het hart van de fjorden. De zuiverheid van de lucht, de kleuren van het water, het groenste gras, dat alles doet ons duizelen. Onze Noorse droom wordt werkelijkheid en het ontdekken kan beginnen. Elke dag een ander fjord. Vandaag gaan wij van boord in het Naeroyfjord. Het wateroppervlak is als een spiegel waarin de bergtoppen zich vleien. Terwijl de excursieboot bijna geruisloos door het water klieft, genieten we van het machtig schouwspel. Het fjord is zo mooi dat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Nergens is de bemanning zo hartelijk als bij Holland America Line

Geiranger is nog mooier. We voelen ons bevoorrecht om hier met ‘ons’ schip tussen de spectaculaire bergwanden te varen. In het dorp huren we een kajak en peddelen we tot aan de beroemde watervallen. In het Lysefjord beklimmen we de Preikestolen, de steile granieten rots die in elke reisgids staat. Goede bergschoenen, veel goesting en drie uur later staan we boven. Dat glas champagne hebben we straks verdiend. In het Oslofjord meren we aan bij het Akershusfort. We huren een fiets, bezoeken het Vigelandpark, zien ‘de Schreeuw’ van Munch en stappen aan boord van Fridtjof Nansen’s poolschip.

Als de trossen ’s avonds worden losgegooid laat de zon het water fonkelen. Terwijl Oslo in het kielzog van het schip steeds kleiner wordt, bloedt ons hart. Afscheid nemen van Noorwegen weegt.

Praktisch

  • Het Noord-Europaseizoen begint eind april en duurt tot en met september. Vanuit Amsterdam kan je met Holland America Line richting Noorse Fjorden, voor een week, of langer. Het kan ook in combinatie met de Scandinavische hoofdsteden in de Oostzee, of tot helemaal aan de Noordkaap.
  • Een degelijk cruiseschip is groot genoeg om een intieme sfeer te combineren met een grote keuzevrijheid, zoals het hoort bij het moderne cruisen. Wist je dat je aan boord bijna elke dag in een ander restaurant kan eten?
  • Met allerhande activiteiten is vervelen geen optie: concerten, lezingen, massages, yoga, workshops… of zalig niks doen. Een dag op zee kan niet lang genoeg zijn.
  • Wat echt het verschil maakt is de service. Nergens is de bemanning zo hartelijk als bij Holland America Line
  • Voor meer informatie of om te boeken contacteer 00800-18731873 / informatie@hollandamerica.com of ga naar je reisspecialist.www.hollandamerica.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier