Travel hack: slaap bij de luchthaven en vertrek stressvrij met vakantie

Staat je vlucht ‘s morgens vroeg gepland? Dan kan je jezelf een pak stress besparen door je vakantie gewoon een dagje vroeger te laten beginnen en jezelf een overnachting vlakbij de luchthaven cadeau te doen.

We maakten het onlangs zelf nog mee: onze vlucht zou rond 6 uur ‘s morgens vertrekken, waardoor we al om 4 uur op de luchthaven aanwezig moesten zijn. Een tijdstip dat meteen ook betekende dat we met het openbaar vervoer niet in Zaventem Brussels Airport konden geraken. Zelf rijden zagen we ook niet meteen zitten: vanuit het diepe West-Vlaanderen zouden we dan iets na 2 uur ‘s nachts moeten vertrekken, waardoor we dus amper zouden kunnen slapen. Om nog maar te zwijgen over de luchthavenparkeerrekening die ons na onze tiendaagse reis te wachten zou staan. Ook een nachtelijke taxirit zagen we omwille van dezelfde redenen niet echt zitten.

Maar gelukkig is er nog een ander alternatief: we besloten gewoon om onze vakantie een dagje vroeger te beginnen en vlakbij de luchthaven op hotel te gaan. En zo gezegd, zo gedaan. De dag voor onze vliegreis treinden we op ons gemak naar de luchthaven, want we hadden een kamer geboekt in Sheraton Brussels Airport, het hotel tegenover de luchthaventerminal.

Zicht op de luchthaven

Nadat we ingecheckt hebben bij de supervriendelijke hotelreceptionist, trokken we naar onze kamer. Daar vonden we met een supercomfortabel bed, een klein bureautje en een gezellige fauteuil met salontafeltje alles wat we nodig hadden om helemaal zen aan onze reis te beginnen. Nadat we even genoten van ons zicht op de luchthavenrunway en we gemerkt hadden dat de kamers volledig soundproof zijn (lees: we geen last hadden van brullende vliegtuigmotoren en overenthousiaste vakantiegangers op weg naar de luchthaventerminal), besloten we om extra vroeg onder de veren te kruipen.

De volgende ochtend rinkelde de wekker ons al om 3.30 uur wakker. Een korte douche én een koffiestop in de hotelreceptie later wandelden we met onze koffers in de hand de straat over – goed voor amper 39 stappen – naar de luchthaventerminal, waar we stipt om 4 uur aan onze check-in stonden. En dit zonder stress en na een weliswaar korte maar wel uitstekende nachtrust. Het perfecte begin van wat uiteindelijk een hele mooie reis zou worden.

Drie extra tips

1. Sheraton Brussels Airport heeft met Gullivers ook een eigen restaurant, waar je terecht kan voor lunch, dinner en ontbijt. Wij vertrokken net iets te vroeg om van het ontbijt te kunnen genieten, al lagen er wel al ontbijtkoeken in de koffiehoek van de indrukwekkende hotellobby.

2. Mag het iets meer zijn, dan kan je in Sheraton Brussels Airport ook een executive room boeken. Deze kamers liggen op de private vijfde verdieping en bieden ook toegang tot de Club Lounge, waar je gratis iets kan drinken en er – naar gelang het tijdstip – ook snacks geserveerd worden.

3. Wij verbleven in Sheraton Brussels Airport, maar in de buurt van Brussels Airport liggen nog tal van andere hotels, in diverse prijsklasses. Vooraf check je best wel of het hotel een gratis shuttle service aanbiedt op het tijdstip dat jij naar de luchthaven wil vertrekken. Is dat niet zo, houd er dan rekening mee dat je een taxi zal moeten bestellen om naar de luchthaven te rijden. Deze taxi reserveer je best op voorhand om extra stress te vermijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier