Waarom Salalah jouw volgende strandvakantie moet worden

Duizend kilometer ten zuiden van Muscat, de hoofdstad van Oman, ligt Salalah, in de provincie Dhofar. Hier geniet je van een sprookjesachtige Arabische sfeer is er nog geen sprake van massatoerisme. Wees één van de eerste om deze nieuwste hotspot voor strandvakanties te bezoeken. Wij geven alvast de 7 troeven van deze bestemming.

1. De prachtige stranden

Langs de Arabische Zee, vooral rond de hoofdplaats Salalah, liggen uitgestrekte stranden. De mooiste zijn Al Mugsayl, Raysut en Al Haffa. Ze zijn ongerept en je kunt er op vele plaatsen duiken, paardrijden, vissen of gewoon heerlijk relaxen in de zon. En heel bijzonder, maar in Salalah is het mogelijk: wandelende kamelen op het strand!

iStock_000083739955_Medium2. De gastvrijheid

Oman is bekend om zijn gastvrijheid en dat geldt zeker voor het zuiden waar je met open armen en een glimlach wordt ontvangen. En het kopje thee en de dadels staan altijd klaar! De gastvrijheid is trouwens al eeuwen oud, van in de tijd toen de Venetiaanse handelaar en ontdekkingsreiziger Marco Polo hier voet aan land zette.

iStock_000054151166_Medium3. De prachtige hotels

Oman slaagt er in om een perfecte balans te vinden tussen oude tradities en moderne toeristische voorzieningen. Aan het strand van Salalah liggen een reeks fantastische vijfsterren hotels met uitstekende restaurants. Tophotels zijn Rotana Resort, Crowne Plaza Resort, Marirott, Juweira Boutique Hotel en Al Baleed Resort dat komende zomer wordt geopend.

maxresdefault4. De schitterende natuur

Langs de zuidkant van het Dhofar gebergte zijn er veel bronnen zoals die van Ain Razat, Ain Tabruk en Ain Athum. De zomerse khareef of moessonregen, laat de omgeving omtoveren in groene kleuren en zorgt zelfs voor heuse watervallen. Een heel aparte attractie zijn de Blow Holes, nabij het strand van Mugsayl, waar door de sterke branding het water tot tien meter omhoog spuit.

iStock_000028426480_Medium5. Het cultureel erfgoed

Vanuit je hotelresort aan zee kun je prachtige dagexcursies maken naar tal van cultuurhistorische bezienswaardigheden. Naar Mirbat bijvoorbeeld, een charmante stad aan zee met een machtig fort, of naar het graf van profeet Job, gelegen op een fantastische locatie in de bergen met uitzicht op de zee en kustvlakte. Er zijn ook archeologische sites zoals die rond het dorp Khor Rori. Of je kan een tocht maken langs de tweeduizend jaar oude Wierookroute, erkend als werelderfgoed en aansluitend het ‘Frankinsence museum’ bezoeken.

Archaeological site of Sumhuram, near Salalah, Dhofar region (Om6. De vlotte bereikbaarheid

De meest zuidelijke regio van Oman is vlot bereikbaar. Met Qatar Airways vanuit Brussel via Doha naar Salalah en met Oman Air vanuit Parijs via Muscat naar Salalah.

7. De zonzekerheid

Van een strandvakantie mét zon en warmte ben je in Dhofar verzekerd. Tijdens de jaarlijkse moesson, van juli tot september, verandert de regio in een tropische oase, ronduit schitterend! En laat je niet misleiden door de term ‘moesson’: de regen zorgt er amper voor dat je vakantie in het water valt, dagelijks stralende zon verzekerd!

Beautiful sunset - Muscat, Oman.(foto’s istock)

www.visitoman.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier