Bastketbalster Ann Wauters spreekt stemmetje in van nieuwe Space Jam-film: “Ik heb onmiddellijk ja gezegd”

Vijfentwintig jaar na de originele ‘Space Jam’ – u weet wel: die bijzondere animatiefilm met basketballegende Michael Jordan en de Looney Tunes-personages – is er eindelijk een vervolg. In ‘Space Jam: A New Legacy’ is de hoofdrol voor LeBron James en in de Vlaamse versie is er een rolletje weggelegd voor Ann Wauters, onze eigen basketbalgrootheid.

Space Jam: A New Legacy – of in Vlaamse versie Space Jam: Een Nieuw Begin – is opnieuw een knotsgekke samensmelting van twee werelden. Basketbalicoon LeBron James wordt samen met zijn jonge zoon Dom gevangengezet in een digitale wereld door een valse AI (artificiële intelligentie). Om hieruit te ontsnappen, moet LeBron zorgen dat hij met Bugs, Lola Bunny en de rest van de chaotische bende een basketbalwedstrijd wint van de digitale kampioenen van de AI. De Tunes nemen het op tegen de Goons, een team van ongekend sterke profspelers. En een van die Goons is White Mamba, een rol die in de Vlaamse versie wordt ingesproken door Ann Wauters. “Toen me de vraag werd gesteld of ik dit zag zitten, heb ik niet getwijfeld. Ik heb onmiddellijk ja gezegd, net omdat het een keertje totaal iets anders is dan wat ik gewend ben. En natuurlijk omdat die eerste Space Jam zo’n icoon was. Ik was destijds ook al aan het basketballen en plots was daar een film over basketbal met Michael Jordan in de hoofdrol, dé grote ster. Het was de eerste keer dat een atleet deel uitmaakte van een animatiefilm.”

Wat ook heel bijzonder is: in de originele versie wordt White Mamba vertolkt door basketbalster Diana Taurasi, die jij zeer goed kent.

“Klopt. Heel leuk dat wij de stem van hetzelfde personage inspreken. Diana is een grootheid in het Amerikaanse vrouwenbasketbal. Ik heb in mijn carrière zo vaak tegen haar gespeeld, en ook een jaar met haar, in Rusland. Dat maakt het allemaal nog specialer. Zij gaat nu voor de vijfde keer naar de Olympische Spelen. En hopelijk kom ik haar daar in Tokio ook tegen.”

Sterker nog: ze zou wel eens je tegenstander kunnen worden. Laat ons hopen in de finale.

“Dat zou heel mooi zijn natuurlijk. Onze eerste bedoeling met de Belgian Cats is om door te stoten uit de poulefase. Dan speel je de kwartfinale. En hopelijk weten we te verrassen en nog verder te gaan in het tornooi. Daar heb je natuurlijk een tikkeltje geluk voor nodig, maar op een goede dag kunnen we van iedereen winnen. Samen met Spanje, Frankrijk en Servië behoren we tot de top in Europa, maar de Verenigde Staten zijn uiteraard de grote favoriet. In ieder geval worden die Olympische Spelen een ongelooflijke belevenis. Het is al zo lang mijn droom om naar de Spelen te gaan en het besef groeit stilaan dat het binnenkort werkelijkheid wordt.”

“Ik vond het eigenlijk heel leuk om te doen”

Heb je eigenlijk wel tijd om met je eigen kinderen naar ‘Space Jam 2’ te gaan in de bioscoop?

“Helaas niet onmiddellijk. We vertrekken deze week al naar Tokio om ons voor te bereiden. Ik zal dus nog een maandje moeten wachten om de film eindelijk te kunnen zien. Ik ben zelf trouwens heel benieuwd naar het eindresultaat. Ik heb tot nu toe enkel de scènes gezien waar ik zelf de stem voor moest inspreken.”

Ik hoor van veel stemacteurs dat zo’n stemmetje inspreken nog niet zo eenvoudig is. Hoe is jou dat afgegaan?

“Ik moet zeggen dat ik heel goed begeleid werd, onder andere door Sven De Ridder die natuurlijk al heel veel ervaring heeft. Al bij al ging het redelijk vlot. Ik heb natuurlijk ook maar een bijrol. Maar ik vond het eigenlijk heel leuk om te doen.”

De hoofdrol is voor LeBron James. Mooie keuze, na Michael Jordan in de oorspronkelijke film?

“Absoluut! LeBron heeft bijna die status van Michael Jordan. Hij is niet alleen een ongelooflijke basketbalspeler, maar ook iemand die zich sociaal en maatschappelijk inzet. Hij heeft zelf een school opgericht in Ohio en heeft een prominente stem in het Black Lives Matter-gebeuren. De juiste keuze dus voor deze film.”

‘Space Jam: A New Legacy’ is vanaf woensdag te zien in de Belgische bioscoop, in de Vlaamse- en Engelstalige versie.

 © Courtesy of Warner Bros. Pictures
© Courtesy of Warner Bros. Pictures

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier