Op stap in… een theaterstuk: Magisch realisme in het bos

Theater Anna’s Steen heeft een succesformule te pakken. Het stuk ‘De vos… in het bos’ wordt nu al in 25 gemeenten (lijst op www.annassteen.com) aangeboden als theaterwandeling. Volg de wegwijzers in het park of bos en scan op een zestal plekken de QR-code om een hoofdstuk van het spannende verhaal te bekijken op de smartphone. Het aanbod is gratis. We stippen vijf locaties aan.

1. Antwerpen – Kalmthoutse Heide

De theaterwandeling volgt het bewegwijzerde Vlinderpad (2,7 km) door de Withoefse Heide, een deelgebied van de Kalmthoutse Heide. Je trekt er best anderhalf uur voor uit. Het pad is uitgestippeld met roze vlinderbordjes. Op de meeste locaties wordt de productie gerealiseerd in samenwerking met het lokale culturele centrum, hier gebeurde dat samen met Omgeving Vlaanderen. De wandeling is beschikbaar tot eind 2021.

Start: Toegangspoort De Vroente, Putsesteenweg 129, Kalmthout. Info: www.devroente.be

2. Oost-Vlaanderen – De Bezenhoek in Belsele

Het verhaal gaat over een hongerige vos die zin heeft in een malse eend en over nogal heel wat andere dieren die samen avonturen beleven in het bos. In Sint-Niklaas duiken we de Bezenhoek in, een aangenaam wandel- en fietsgebied in Belsele. Het dankt zijn naam aan een legendarische herberg en ligt op een stuifzandrug uit de late ijstijd. De wandeling door het bosrijke gebied is 2,5 kilometer lang en blijft bewegwijzerd tot 10 februari.

Start: Yvonneplein, Belsele. Info: www.ccsint-niklaas.be

3. West-Vlaanderen – De Leieboorden in Wervik

De 2,5 km lange, bewegwijzerde theaterwandeling verloopt in Wervik eerst een stukje via de centrumstraten vooraleer de prachtige Parkbegraafplaats aan te doen. Hier is niets luguber aan. De begraafplaats is ontworpen om er in rond te wandelen. Het ontwerp werd internationaal bekroond. De terugkeer gebeurt langs de Leie waar in de tuin van het Nationaal Tabaksmuseum nog een filmpje wordt bekeken. De wandeling is beschikbaar tot eind augustus.

Start: Nationaal Tabaksmuseum, Koestraat 63, Wervik. Info: www.wervik.be/devosinhetbos

4. Vlaams-Brabant – Warandepark in Tervuren

Leopold II gaf het immense Warandepark zijn huidige uitzicht. Toch werd al eeuwen voordien de basis gelegd voor dit prachtige park, ooit een jachtgebied van adel. De 2,5 kilometer lange en bewegwijzerde wandeling verkent een deel van dit park en zijn bosgebied die de toegangspoort vormt tot het immense Zoniënwoud. De wandeling is beschikbaar tot eind juni.

Start: CC De Warande, Markt 7, Tervuren. Info: www.dewarandepoort.be

5. Limburg – De Dorperheide in Lommel

De Dorperheide is een minder bekend bosgebied in Lommel. Het bevindt zich naast de terreinen van Verbroedering Lommel. Je vindt er bos, heide en zandstroken. De 3,5 kilometer lange en bewegwijzerde wandeling is ideaal voor jonge stappers.

Start: Einde Rozenstraat, Lommel. Info: www.ccdeadelberg.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier