5 supertips voor een super Pinksterweekend

Laat je niet uit je lood slaan door het mindere weer dit weekend. Gewoon vandaag nog wat zonneprikkels opdoen en dan volle bak het weekend in. Er valt in ieder geval genoeg te beleven. Wij pikten er de vijf toppertjes uit.

Klassieke racewagens in Spa

Ouderwets spektakel op het circuit van Spa-Francorchamps. (foto Pierre-Yves Riom)
Ouderwets spektakel op het circuit van Spa-Francorchamps. (foto Pierre-Yves Riom)

Spa-Classic, van vandaag tot en met zondag, is in amper enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste Europese evenementen voor klassieke raceauto’s. Op het wereldbekende circuit van Spa-Francorchamps is autosportgeschiedenis geschreven. Als eerbetoon is de Heritage Touring Cup dan ook dit jaar weer één van de hoogtepunten. Daarnaast komen nog vijf even aantrekkelijke raceklassen aan de start. En dan zijn er natuurlijk nog de talrijke animaties en het treffen van de merkenclubs, met delegaties van steeds meer merken.

Info: www.spa-classics.com

Ontdek de forten rond Antwerpen

In de forten valt heel wat te beleven. (foto provincie Antwerpen)
In de forten valt heel wat te beleven. (foto provincie Antwerpen)

Spring zondag op je fiets en ga op ontdekking. Tijdens de Fortengordel 2016 openen maar liefst 22 forten rond Antwerpen hun poorten en voorzien zij talrijke activiteiten voor jong en oud. Amusement, kunst en streekproducten zijn deze editie troef. Laat je verrassen door het hedendaagse aanbod van de verschillende forten. Ontdek de natuurpracht, luister naar de enthousiaste gidsen en bewonder de veelzijdigheid van elk fort.

 

 

Info: www.heroverdeforten.be

Waan je een echte Romein

Snuif de Romeinse sfeer op in Oudenburg. (foto grf)
Snuif de Romeinse sfeer op in Oudenburg. (foto grf)

Nog meer geschiedenis in Oudenburg. Zondag en maandag komen de Romeinen er namelijk massaal terug. Verschillende authentieke re-enactmentgroepen strijken neer in en rond de abtstuin en voeren je terug naar het rijkelijk verleden. Proef van Romeinse hapjes en wijn of laat je haar optutten als een edele dame. Ontmoet een Romeinse schoenlapper of een wapenbroeder. Je krijgt er onder andere workshop, gladiatorengevechten, uiteenzettingen, spektakels en gidsbeurten voorgeschoteld.

Info: www.ram-oudenburg.be

Kermisplezier op Spoor Oost

Eindeloos plezier op de kermis. (foto istock)
Eindeloos plezier op de kermis. (foto istock)

Vanaf zaterdag openen de foorkramers in Antwerpen opnieuw hun spectaculaire attracties voor de Sinksenfoor. Op het Antwerpse terrein Spoor Oost staan nieuwe attracties opgesteld, waarvan sommige een echte wereldprimeur zijn! Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Sinksenfoor, wordt dit jaar een podium voorzien. Er zijn ook enkele speciale dagen, voorbehouden aan families, groepen en zelfs zeer speciale groepen.

Info: sinksenfoor.antwerpen.be

Topsport op de Watersportbaan

De Watersportbaan vormt het strijdtoneel voor kajakkers. (foto Didier Dragonetti)
De Watersportbaan vormt het strijdtoneel voor kajakkers. (foto Didier Dragonetti)

Met meer dan 250 kajakkers uit vijf landen belooft de 47ste KCCG-regatta op de Watersportbaan in Gent een echt spektakel te worden. Het hele weekend lang kun je er terecht voor de meest spannende wedstrijden in alle kajakdisciplines. Zondag is het vooral uitkijken naar de thuisspelers: marathonkampioen Dries Corrijn, die bij de mannen in Amsterdam sterk presteerde, Olivier Ost (aspi), Phil Moens (master) en Erwin De Smedt (senior).

Info: www.kccg.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier