Verenigingen en overheden staan klaar om te begeleiden en te informeren. © gf

Van bakfiets tot longtail: fietswalhalla zondag 24 maart in Tour & Taxis Brussel

Bike Brussels palmt Tour & Taxis in. De beurs, die op zondag 24 maart tussen 10 en 18 uur bezocht kan worden, is volledig gewijd aan fietsen en stedelijke mobiliteit. Deze zesde editie houdt de vinger aan de pols.

“Het eigenlijke concept van Bike Brussels is het promoten van het dagelijks gebruik van de fiets, maar ook het mogelijk maken van verplaatsingen met de fiets, alleen of met het gezin”, legt algemeen directeur Etienne Bertrand uit. “Georganiseerd in samenwerking met de Stad Brussel, het Brussels Gewest en alle fietsverenigingen, is het een gelegenheid om alle soorten fietsen te ontdekken en te testen. Daarnaast kan je alle fietsuitrusting kiezen die je nog hebt om met de fiets te reizen.”

Ook als bedrijfsvoertuig

“Bike Brussels trekt ook een groot aantal gezinnen aan die een bakfiets of longtail fiets willen kopen, evenals oudere mensen die geïnteresseerd zijn in elektrische fietsen.” Dat de fiets meer en meer in trek is als bedrijfsvoertuig, hebben ze bij Bike Brussels begrepen. “Aan de B2B-kant kunnen mobiliteitsmanagers van particuliere en openbare bedrijven langskomen om dienstverleners, zoals verzekering en leasing, en fabrikanten van apparatuur te ontmoeten.”

Met een groot doelpubliek voor ogen, hoeft het niet te verbazen dat het aanbod van Bike Brussels eveneens indrukwekkend is. “Op 20.000 vierkante meter van Gara Maritime tonen meer dan 150 exposanten hun nieuwe en innovatieve producten en diensten. Verenigingen en overheden staan klaar om te begeleiden, informeren, op te leiden en bewust te maken van het gebruik van de fiets als onderdeel van een zachte en actieve mobiliteitsaanpak.”

Op de beurs kan je niet alleen kijken, maar ook doen. “Op de binnen- en buitenplaatsen kan je fietsen testen. Daarnaast zijn er workshops en conferenties die oplossingen presenteren die fietsen makkelijker kunnen maken. En voor jongeren voorzien we diverse activiteiten, zoals initiatielessen en fun trails.”

Bike Brussels heeft momenteel de wind in de zeilen. “De actieve mobiliteit is de laatste jaren echt geëxplodeerd in alle Europese steden, ook in Brussel”, weet Bertrand. “Volgens onderzoek van Acerta onder 340.000 werknemers in 2023 legt 39 procent het woon-werkverkeer geheel of gedeeltelijk met de fiets af. In tien jaar tijd is het fietsen in Brussel dan ook verdrievoudigd.” (JVB)

Info: www.bikebrussels.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier