Bruisend laatste weekend van de paasvakantie: 3 tips!

De paasvakantie mag dan al wel op zijn laatste beentjes lopen, er valt ook tijdens dit laatste weekend nog heel wat te doen. Omdat het aanbod nogal overweldigend is, selecteren we er graag drie toppers uit voor jullie.

In Zolder krijgen historische bolides vrij spel. (foto Masters Historic Racing)
In Zolder krijgen historische bolides vrij spel. (foto Masters Historic Racing)

1/ Klassieke brullende motoren

Op het circuit van Zolder klinken wel vaker ronkende motoren. Maar dit weekend klinken die net iets anders. Op zaterdag en zondag strijkt namelijk de Masters Historic Racing & Belcar er neer. Met de herwonnen titel van volbloed nationaal kampioenschap vormt het Belcar Endurance Championship het strijdtoneel voor authentieke touring cars, GT machines en sportwagens. Als kers op de taart verheft de Master Historic Races het iconische circuit tot race-arena voor pronkstukken met power uit de F1 van weleer.

www.circuit-zolder.be en www.mastershistoricracing.com

Het werk van Fintan Magee moet hét topwerk worden. (foto The Chrystal Ship)
Het werk van Fintan Magee moet hét topwerk worden. (foto The Chrystal Ship)

2/ Opgefleurde stad

In Oostende is al een tijdje het The Crystal Ship aan de gang, een grootschalig evenement rond kunst in de openbare ruimte. Wereldbekende kunstenaars creëren gigantische muurschilderingen en fantastische installaties die een artistiek parcours vormen in de binnenstad. Tot en met zondag kan je op verschillende locaties de artiesten nog aan het werk zien. Het festival wordt zondag tussen 14 en 18u feestelijk afgesloten op het Achturenplein. Naast een live-uitzending van Studio Brussel is er ook een foodtruck en muziek. Na de paasvakantie blijven de werken nog minstens twee jaar te bezichtigen.

www.thecrystalship.org

Feesten met Efterklang vanavond. (foto grf)
Feesten met Efterklang vanavond. (foto grf)

3/ Zoveel meer dan muziek alleen

Sinds woensdag is Brugge in de ban van More Music! Nog tot en met zaterdag schuimen Cactus Muziekcentrum en Concertgebouw Brugge de stratosfeer af naar uitdagende multimediale muziekprojecten. Centrale acts gaande van singer-songwriters over elektronica wisselen elkaar in sneltempo af. Vanavond is er ‘Reverberations, An Evening with Efterklang’. Verder kun je er onder meer genieten van Xiu Xiu plays the music of ‘Twin Peaks’, de Sonar Room met Kode9, Darkstar, Rival Consoles en Nosedrip, en nog veel meer… Tijdens het festival loopt ook <A Track>, het Arts & Music circuit dat gecureerd wordt door Daan.

www.moremusicfestival.be

En na het weekend?

Ook na het weekend valt het niet stil. Zo start maandag de Week van de Slager. De slager is geëvolueerd naar een vakman die op een boeiende manier omgaat met vlees. Slagers zetten tijdens de Week hun ateliers open voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Tijdens zo’n doe- en bezoekdag kunnen de kinderen een kijkje nemen achter de schermen of mogen ze echt even meewerken. (www.deweekvandeslager.be)

Op woensdag 13 april organiseren Nickelodeon, Ketnet, VTMKZOOM, Studio 100 TV, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse overheid de negende editie van de Buitenspeeldag. De vier zenders doen van 13 tot 17u het licht uit. Je hebt dan dus geen enkele reden om binnen te blijven. Overal in Vlaanderen worden leuke activiteiten georganiseerd waarin je al je energie kwijt kan. (www.buitenspeeldag.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier