Een volledig weekend vol leuke activiteiten

Laat je niet uit je lood slaan door het druilerige weer. Met een trui en een paraplu bij de hand, is dat euvel snel opgelost. Er is ook helemaal geen reden om thuis te blijven. Er is meer dan genoeg te doen dit weekend. Wij zetten er met de glimlach enkele op een rijtje.

 

Maak kennis met de ecologische tuinen. (foto Velt)
Maak kennis met de ecologische tuinen. (foto Velt)

Genieten van een onbespoten tuin

In de aanloop naar de zomer wordt er traditioneel veel in de tuin gewroet. Dit weekend houdt Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, hun Ecotuindagen. Dit weekend ontdek je de geheimen van ruim 190 fantastische sier- en moestuinen, boomgaarden, gezins- en stadstuinen. En allemaal onbespoten. De Velt-ecotuindagen zijn dan ook het moment om te genieten én inspiratie op te doen. Op de website vind je een overzicht van welke tuinen er in jouw regio te bezoeken zijn.

Info: www.velt.be/ecotuindagen

 

Onder andere ‘Waste Cooking’ van David Gross neemt deel aan de filmcompetitie. (foto grf)
Onder andere ‘Waste Cooking’ van David Gross neemt deel aan de filmcompetitie. (foto grf)

Creatief met verantwoord voedsel

Wie nog niet genoeg heeft gekregen van al dat groen en duurzaam, kan op vrijdag en zondag naar het Milieufestival in Brussel. Dat draait dit jaar rond het thema ‘Good Food’. Op vrijdag is er de Bel Movie Day, speciaal gewijd aan de film, in het BEL van Leefmilieu Brussel op Tour & Taxis. Op zondag is het smullen en genieten geblazen. Feestelijke animatieactiviteiten en educatieve workshops, ontspanningszones en tal van eetgelegenheden palmen dan het Jubelpark in. Beter produceren om goed te eten, verspilling voorkomen en een nieuwe voedingscultuur voorstellen zijn maar enkele van de thema’s.

Info: www.leefmilieu.brussels

 

Maak kennis met heel wat kriekbieren. (foto grf)
Maak kennis met de vele kriekbieren. (foto grf)

Kriekbieren in de kijker gezet

Dorst gekregen? Geen probleem. Zaterdag wordt in Eizeringen (Lennik) de kriek op een voetstuk gezet. Dan vindt daar namelijk de Dag van de Kriek plaats. In café ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ (Frans Baetenstraat 45) kun je er tussen 14 en 23u kennismaken met een hele grote selecte Pajotse kriekbieren, waaronder meer dan vijftien traditionele.

 

In Brugge krijg je heel wat lekkers voorgeschoteld. (foto istock)
In Brugge krijg je heel wat lekkers voorgeschoteld. (foto istock)

Proeven van de hele wereld op één plaats

Ook nog honger zeg je? Ook geen probleem. Dan moet je in Brugge zijn voor de tweede editie van het foodtruckfestival Barrio Cantina in het Koning Albert I-park. Liefhebbers van Mexicaanse burrito’s, Vietnamese springrolls, Amerikaanse hamburgers, Thaise dumplings en nog veel ander street food, weten waarheen. Er zijn ook enkele originele verkoopstanden, die uitpakken met onder andere design, vinyl, skateboards, juwelen en sneakers. Daarnaast zorgen dj’s voor een zomerse sfeer en is er heel wat animatie voor de kinderen. Later deze maand, van 24 t.e.m. 26 juni, strijkt Barrio Cantina ook nog neer in Kortrijk.

Info: www.barriocantina.be

 

In totaal verzamelde de Lions Club al meer dan € 550.000 voor tal van mooie projecten met het Jazz Maatjes Festival. (foto grf)
In totaal verzamelde de Lions Club al meer dan € 550.000 voor tal van mooie projecten met het Jazz Maatjes Festival. (foto grf)

Proeven voor het goede doel

Aanstaande dinsdag staat in Antwerpen het Jazz Maatjes Festival op de planning. Dit topevenement wordt ieder jaar door de Lions Club Antwerpen Haven georganiseerd om geld in het laatje te brengen voor het goede doel. Zoals steeds kun je terecht in de tuinen van het openluchtmuseum Middelheimmuseum in Antwerpen, waar de Hollandse Nieuwe, de Zeeuwse holle oesters, en andere schelp- en schaaldieren, met daarbij een jenevertje, een bolleke of zelfs champagne, lekker weghappen.

Info: www.lionsantwerpenhaven.be

 

De oude bolides trekken over het RVV-parcours. (foto grf)
De oude bolides trekken over het RVV-parcours. (foto grf)

Oldtimers over de mythische heuvels

Zondag verwelkomt Oudenaarde de 10de editie van de Ronde Van Vlaanderen voor Oldtimers met zowel auto ‘s, scooters en oude motoren die minstens de leeftijd van 25 jaar hebben bereikt. De voorbije edities waren allemaal volgeboekt en ook nu worden er niet minder dan 250 voertuigen verwacht. Tegen de middag komen de voertuigen terug op de Markt van Oudenaarde. In de namiddag trotseren ze de Kwaremont, Patersberg, Koppenberg en de andere pareltjes van deze streek.

Info: www.crvv.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier