4 toptips voor een zonovergoten Hemelvaartweekend

Al wat genoten van het verlengd en vooral zonnig Hemelvaartweekend? Wij ook! Er valt dan ook vanalles te beleven. Eigenlijk te veel om op te noemen. Maar om het je wat makkelijker te maken, strooien we naar goede gewoonte met enkele tips.

Culinair genieten in een zonovergoten sfeer. (foto Veerle Eyckermans)
Culinair genieten in een zonovergoten sfeer. (foto Veerle Eyckermans)

Smikkelen en smullen op de Waagnatie

Gisteren al trok de jubileumeditie van Antwerpen Proeft zich met een rotvaart op gang. Een ware vloedgolf aan mensen kwamen er genieten van de hoge kwaliteit aan de vele kraampjes én de aanwezigheid van chefs en tv-koks als bijvoorbeeld Jeroen Meus. Wie de komende dagen nog culinair verwend wil worden, kan nog tot en met zondag terecht aan de Waagnatie aan de Schelde in Antwerpen.

Info en volledig programma: www.antwerpenproeft.be

Kom proeven van de luxe. (foto Eccentric)
Kom proeven van de luxe. (foto Eccentric)

Ontdekkingstocht in de wereld van luxe

Wie het dan weer heeft voor topkwaliteit die het culinaire overstijgt, moet dan weer in Knokke-Heist zijn. Nog tot en met zondag vindt daar het trendy event Eccentric plaats. Aan het Albertstrand 529 (op het strand nabij het Casino) onderga je een inspirerende ontdekkingstocht van de wereld van luxe met meer dan 100 exclusieve standhouders van over de hele wereld. Modeshows, groenzones, een lounge bar, een champagnebar, een gastronomisch restaurant, wijnproeverijen en veel, veel meer.

Info: www.eccentric.be

Het startschot wordt onder de Menenpoort gegeven. (foto grf)
Het startschot wordt onder de Menenpoort gegeven. (foto grf)

Rennen voor een goed doel

Voor de derde keer op rij vindt zondag de Belgische Wings For Life World Run plaats rond het fiere, prachtige Ieper. Het startschot van de run weerklinkt onder de indrukwekkende Menenpoort, het monument dat de namen draagt van meer dan 54.000 soldaten die tijdens WOI sneuvelden maar nooit een graf kregen. Iedereen kan meedoen, zelfs een beginnend loper, want het parcours is zodanig uitgestippeld dat de eerste lus van het traject je na 6 km terug naar het centrum van Ieper brengt. Wings for Life is een internationale, non-profit stichting voor onderzoek naar dwarslaesie (ruggenmergletsel).

Info: www.wingsforlifeworldrun.com

Heel wat amateurkunstenaars zetten hun atelier open. (foto istock)
Heel wat amateurkunstenaars zetten hun atelier open. (foto istock)

Binnenkijken bij amateurkunstenaars

Nog tot en met zondag loopt de Week van de Amateurkunsten. Ruim twee miljoen mensen in Vlaanderen en Brussel geven zich in hun vrije tijd over aan hun artistieke passie. Velen doen dit in een vereniging of in groep, anderen gaan de solotoer op. Omdat al dat talent niet achter gesloten deuren mag blijven, plaatst het Forum voor Amateurkunsten amateurkunstenaars in Vlaanderen en Brussel extra in de kijker tijdens de WAK. Overal kun je wel ergens binnenpiepen in een atelier of staan er speciallekes gepland.

Info: www.wak.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier