Vier tips en één extra voor een mooi gevulde agenda

Na een korte week kunnen we vanavond opnieuw het weekend inzetten. En ook nu valt er vanalles te doen. En omdat we in een gulle bui zijn, geven we je graag een extra tip.

Werven gooien de hekkens open

Komende zondag vindt voor de 10de opeenvolgende keer één van de jaarlijkse topevenementen van de bouwsector plaats: Open Wervendag. Bijna tweehonderd bouwbedrijven tonen in heel het land hun vooruitstrevende bouwprojecten aan het grote publiek onder de slogan ‘Ook zot van de bouw?’. Tijdens het evenement krijgen bezoekers de kans om zelf de meest spectaculaire werven en de meest geavanceerde bouwtechnieken te ontdekken.

Info: www.openwervendag.be

In Brussel kun je op vier pleinen gratis genieten van jazz. (foto grf)
In Brussel kun je op vier pleinen gratis genieten van jazz. (foto grf)

Op het ritme van jazz

Jazzliefhebbers moeten dit weekend absoluut in Brussel zijn. Daar vindt het hele weekend de Brussels Jazz Marathon plaats. Dan zetten meer dan 250 liveconcerten met de beste muzikanten de stad in vuur en vlam! Hét jazzfeest bij uitstek dat Brussel een weekend lang doet vibreren: meer dan 700 musici, openluchtpodia op de mooiste pleinen (Grote Markt / Zavel / Sint-Katelijne / F. Cocqplein en het Luxemburgplein) evenals in een reeks clubs, zalen, cafés en hotels.

Info: www.brusselsjazzmarathon.be

Kinderen zijn zondag baas in Mechelen. (foto grf)
Kinderen zijn zondag baas in Mechelen. (foto grf)

Kinderen baas in Mechelen

Kinderen hebben het zondag voor het zeggen in Mechelen. De stad houdt dan zijn jaarlijkse Speeldag in het teken van Mechelen Kinderstad. De Speeldag neemt dit jaar buitenaardse proporties aan. Met twee nieuwe pleinen in de verkeersvrije binnenstad, staat de dag garant voor nog meer speelplezier. Alles staat in het teken van ‘De Ruimte’. Begeef je tussen sterren en planeten, spring op een ruimteraket, laat je meevoeren in een ruimtesonde en droom weg op de Maan. Vergeet ook de optredens op de Grote Markt niet!

Info: kinderstad.mechelen.be/speeldag

Lopen door de binnenstad van  Gent. (foto belga)
Lopen door de binnenstad van Gent. (foto belga)

Al lopend door de Gentse binnenstad

Sportievelingen kunnen zich zondag dan weer helemaal uitleven tijdens de Stadsloop in Gent. Voor het eerst gaat de populaire ‘Stadsloop’ in de voormiddag door. Toch mikt organisator Golazo op minstens 5000 deelnemers. Je doorkruist er de Gentse binnenstad op een niet-alledaagse manier. Er is de keuze uit een Kidsrun (1 km, voor kinderen van 4 tot 12 jaar) en de eigenlijke Stadsloop (5 of 10 km).

Info: www.argentarunningtour.be

Vorig jaar ging Greg Van Avermaet aan de haal met de eindoverwinning. (foto belga)
Vorig jaar ging Greg Van Avermaet aan de haal met de eindoverwinning. (foto belga)

Strijden in de Ronde van België

Tussen 24 en 29 mei wordt opnieuw de Baloise Belgium Tour verreden, beter bekend als de Ronde van België. De proloog van 6 km wordt in en om Beveren gereden. De dagen nadien rijden de renners van Buggenhout naar Knokke-Heist, van Knokke-Heist naar Herzele en van Verviers opnieuw naar Verviers. De afsluitende rit gaat van Tremelo naar Tongeren. Ook dit jaar zal er opnieuw een Gouden Kilometer opgenomen worden in het parcours, een driedubbele sprint in volle finale op zo’n 25 kilometer van de streep. Vorig jaar posteerde Greg Van Avermaet zich helemaal bovenaan het klassement. Benieuwd wie dit jaar met die eer gaat lopen…

Info: www.sport.be/baloisebelgiumtour

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier