Werp een blik achter de schermen van bijzondere werven

Bijna 200 bouwbedrijven in heel het land zullen op zondag 22 mei tijdens Open Wervendag hun vooruitstrevende bouwprojecten aan het grote publiek tonen onder de slogan ‘Ook zot van de bouw?’. Bezoekers krijgen zo de kans om zelf de meest spectaculaire werven en de meest geavanceerde bouwtechnieken te ontdekken.

MeelfabriekGent1Nieuwe Molens: Nieuwbouw en renovatie van voormalige meelfabriek in Gent.

Grote variatie aan werven

Dit is ondertussen al de tiende editie van Open Wervendag, die mag gezien worden als het visitekaartje van de Belgische bouwsector. Het aanbod is zoals altijd zeer divers: van energieneutrale gebouwen tot megagrote infrastructuurprojecten met nieuwe stations, tunnels en fietspaden, voetbalstadions, watersportinfrastructuur, baggeractiviteiten, ultramoderne ziekenhuizen en woonzorgcentra van de toekomst, scholen van morgen, cultuur- en nieuwe themaparken, markante iconische gebouwen, restauraties van historische gebouwen en erfgoed, maar ook veel aandacht voor energiezuinig en duurzaam (ver)bouwen.
De rode draad doorheen heel het aanbod blijft de focus op kwalitatieve duurzaamheid, het hoogtechnologische karakter en de enorme dynamiek die uitgaat van alle projecten. Onze gebouwen, infrastructuur en huisvesting worden architectonische blikvangers en een uithangbord voor het vernuft en de creativiteit die de Belgische bouw typeert.

Grote variatie aan jobs

Om deze dynamiek en innovatie levend te houden, wil de bouwsector het nodige talent aantrekken. En daarmee belanden we bij een ander aspect van Open Wervendag: het is een gelegenheid om het brede publiek eraan te herinneren dat de bouwsector zelfs in crisistijd één van de belangrijkste werkgevers van het land is. De bouw biedt ook een grote verscheidenheid aan jobs: van arbeiders tot ingenieurs, van werfleiders tot calculators en projectverantwoordelijken, maar ook topografen, geologen, juristen, commercieel talent en specialisten in de nieuwe duurzame technieken.Daarom gooien wij dus voor een dag het hek van de bouwplaats open en gunnen wij het publiek een zicht op het dagelijkse leven op de werf.

Ook ‘Zot van de bouw’, kom dan naar Open Wervendag en ontdek op zondag 22 mei wat de
bouwsector anno 2016 in petto heeft! De details van alle deelnemende werven en bouwbedrijven vind je op www.openwervendag.be

Foto bovenaan: Scholen Van Morgen – nieuw scholencomplex “De Regenboog”, Academie voor Woord, Muziek en Kunst in Zwevezele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier