Hasselt wordt weer Winterstad: ontdek de grootste winterhappening van Limburg

Hasselt blijft dé Winterstad bij uitstek. Naast het alom bekende Winterland op het Kolonel Dusartplein, kunnen bezoekers ook in de binnenstad genieten van de kerstsfeer. Begroet de Kerstman tijdens zijn intrede, kom langs op de Midwintermarkt of doe je kerstinkopen in de gezellige binnenstad!

Winterland
Op vrijdag 23 november is het de feestelijke openingsavond voor iedereen en vanaf zaterdag 24 november tot en met zondag 6 januari (einde kerstvakantie) kan het grote publiek weer terecht op het Hasseltse Kolonel Dusartplein voor de elfde editie van Winterland Hasselt. De grootste winterhappening van Limburg, vorig jaar goed voor meer dan 700.000 bezoekers, zet tijdens de komende editie voluit in op ‘belevings-entertainment’.

“We trakteren onze bezoekers op de gebruikelijke winterse gezelligheid: de overdekte ijspiste, het Grand Café, de spiegeltent en talrijke kraampjes en attracties, goed voor 12.000 m² winterpret. Blikvanger wordt het reuzenrad, dat per rit 144 mensen een uniek uitzicht biedt op de Hasseltse binnenstad en omgeving”, zegt Winterland-organisator Maurice Schoenmaeckers.

Winterstad
De binnenstad van Hasselt wordt voor de gelegenheid Winterstad. Schepen voor Evenementen Gerald Corthouts: “Vanaf 7 december kan je de kerstsfeer komen opsnuiven in de Hasseltse binnenstad. Alle bomen en verlichtingspalen worden uitgedost in een unieke kerstsfeer vol verlichting.

Bovendien worden verschillende plaatsen in de binnenstad voorzien van extra kerstsfeer, met als blikvanger het modulaire werk op het Molenpoortplein. Een aangename verwelkoming voor passanten vanaf de Blauwe Boulevard, een hippe selfiespot, een rustbank om uit te blazen van het shoppen of een klimmuur voor de durvers onder ons? Ontdek het zeker zelf!”

Intrede van de Kerstman
Antwerpen heeft de Sint, Hasselt verwelkomt en claimt vanaf dit jaar de intocht van De Kerstman. Vrijdag 7 december zijn alle ogen gericht op de Limburgse provinciehoofdstad en de officiële komst van De Kerstman. “Na een lange tocht uit het koude noorden, arriveert hij om 16.30 uur aan het Leopoldplein voor een feestelijke intocht door de Hasseltse binnenstad die eindigt op Winterland. Hij bezoekt ‘De schatkamer van De Kerstman’, een nieuwe, grootse indoor kerstmarkt die vanaf 23 november al geopend is.

Info: www.winterland.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier