Zo kom je zonder agendaproblemen het hele weekend door

Het is weer vrijdag en het weekend staat voor de deur. Heb je nog geen plannen gemaakt voor dit weekend? Dan loodsen wij je graag langsheen onze vijf toppers.

(foto istock)

Bis & Nieuwbouwzondag

Ook op huizenjacht of klaar voor een ingrijpend (ver)bouwproject? Dan kun je niet genoeg informatie vergaren. Tijdens de bis-beurs in Flanders Expo in Gent kun je bij tal van bouwbedrijven, architecten, financiële instellingen en overheidsdiensten terecht voor de correcte antwoorden op jouw vragen. Vanavond kun je trouwens lekker lang blijven, want op vrijdagavond is de beurs tijdens de ‘Nacht van bis’ open tot 23u. Morgen en zondag kun je terecht van 10 tot 18u30. Nog geen inspiratie genoeg? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om zondag ook even langs te lopen op de Nieuwbouwzondag, komend weekend (18 oktober). Dan zetten heel wat projectontwikkelaars hun deuren open voor kandidaat-bouwers.

www.bisbeurs.be & www.nieuwbouwzondag.be

Dag van de Architectuur

Gewoon mateloos gepassioneerd door architectuur? Dan is de Dag van de Architectuur op zondag misschien iets voor jou. Tientallen gastvrouwen en -heren nodigen je uit om samen architectuur te beleven. Dan kan je in heel Vlaanderen en Brussel meer dan negentig opmerkelijke gebouwen bezoeken die zich engageren in een gedeelde ruimte. Een kwart van die gebouwen zijn het resultaat van de Open Oproep, het beproefde instrument van de Vlaams Bouwmeester dat publieke opdrachtgevers helpt bij het kiezen van een ontwerper.

www.dagvandearchitectuur.be

Voedingssalon

Honger gekregen? Dan is het Voedingssalon in Brussel de komende twee weken jouw ideale habitat. Zaterdag gaan de deuren voor de 86ste keer open. Nog tot en met 25 oktober krijg je, verdeeld over de verschillende hallen van Brussels Expo, de beste, nieuwste en vooral lekkerste zaken voorgeschoteld. Naast de gewone standhouders kun je er ook terecht voor heel wat demonstraties, gesprekken en presentaties op het vlak van food, huishoudtoestellen, decoratie, beauty & fashion en kids. Wedden dat je naar huis gaat met het spreekwoordelijke water in de mond?

www.voedingssalon.be

Bozar Electronics Arts Festival

Haal die feesthoedjes en bijhorende -schoentjes al maar boven. Tijdens het Bozar Electronics Arts Festival (BEAF) kun je nog tot en met zondag in het Paleis voor Schone Kunsten helemaal loos gaan op de beste dance en andere electronica. Bovendien viert Planet Mu, het toonaangevende Britse elektronica-label, er op zaterdag zijn twintigste  verjaardag en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Op BEAF krijgen Mike Paradinas en de zijnen carte blanche en stellen zij in Terrarken een staalkaart van hun roster voor. Maak je op voor een ongemeen feestje met Mr Mitch, Ital Tek, Vex’D en Mike Paradinas himself.

www.bozar.be

Hobby Creatief Salon

Zit je ook met een creatief ei dat je kwijt moet of heb je al een boeiende hobby? Dan is Hobby Creatief Salon dé uitgelezen beurs voor jou. Exposanten uit binnen- en buitenland presenteren zowat alle creatieve trends onder één dak vanuit hun sfeervolle winkeltjes, waar je de nodige artikelen kan aanschaffen voor alle creatieve vaardigheden. Bovendien kan je zelf creatief aan de slag in de vele workshops. Dit weekend kun je het Hobby Creatief Salon terugvinden in de Ethias Arena in Hasselt. Volgend jaar vindt de beurs ook plaats in Antwerpen (11-14/02/2016), Kortrijk (04-06/03/2016) en Mechelen (16-20/09/2016). Er zijn ook speciale edities in Mechelen (Libelle Winterfair, 18-22/11/2015) en Antwerpen (Kerst Creatief Beurs, 28 & 29/11/2015)

www.hobbysalon.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier