Zo vermijd je problemen met een huurwagen op reis

Wil je op vakantie een wagen huren? Kijk dan eerst grondig na of je voldoende verzekerd bent. Als dat niet het geval is, kan dat je duur te staan komen.

Young woman peeking out of the car
Bespaar niet op de verzekering als je een wagen huurt op vakantie. (foto istock)
De kostprijs van het huren van een wagen op vakantie kan verschillen van maatschappij tot maatschappij. Eén van de aspecten die deze prijs kan beïnvloeden, is de verzekering die is inbegrepen. Het is belangrijk hierop niet te bezuinigen.

SCHADE AAN ANDEREN

Zorg er voor dat je alleszins verzekerd bent voor schade die je aan anderen veroorzaakt. Die schade kan zeer hoog oplopen, bijvoorbeeld als je een ongeval veroorzaakt waarbij er zwaar gekwetsten zijn. Kijk ook na of er een franchise geldt. Huur je een wagen op vakantie in Europa, dan is deze verzekering normaal gezien inbegrepen.

SCHADE AAN DE AUTO

Neem ook een verzekering voor de schade die je veroorzaakt aan de huurwagen zelf. Zorg er tevens voor dat de auto verzekerd is tegen diefstal. Hou ook hier de franchise in het oog. Kijk de voorschriften van de verhuurder na om te zien waarvoor je de wagen precies mag gebruiken en welke schade sowieso wordt uitgesloten.

ANDERE VERZEKERINGEN

Je kan ook een verzekering nemen die je een vergoeding betaalt als je zelf gekwetst raakt bij een ongeval waarbij je in fout bent. Sommige verhuurmaatschappijen bieden ook een waarborg voor het geval je bagage verloren raakt of beschadigd wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier