7 tips om die zomerdip te vermijden

De zomervakantie is halverwege, de dagen worden weer korter en dat reisje naar de zon is ook al achter de rug. Je zou voor minder een zomerdipje krijgen. Met deze zeven tips voorkom je hopelijk die summertime sadness waar Lana Del Ray het over heeft.

1 Schaf zomerse spullen aan

Je reis mag dan wel achter de rug zijn, dat wil niet zeggen dat je interieur geen summer vibe mag bevatten. Stal die souvenirs uit die je op het lokale marktje hebt gekocht en plaats kleurrijke elementen in de woonkamer: bloemen, felle kussens,… You name it!

2 Maak je favoriete (gezonde) gerechten van op reis

Heb je op reis een heerlijke lasagne of een verrukkelijke groenteschotel gegeten? Haal de keukenprins(es) in jezelf naar boven en maak het gerecht na. Instant zomergevoel! Worstel je nog met een paar vakantiekilootjes? Kies dan voor dat ene slaatje dat je zo lekker vond of probeer een gezonde versie van het gerecht te maken.

broccoli chickpea cilantro almond white and red rice

3 Neem nog geen afscheid van de zomer

Het is niet omdat je weer aan het werk bent, dat je geen zomerse activiteiten meer kan plannen. Organiseer een bbq (echt élke keer plezant), geef een poolparty (of nodig jezelf uit bij iemand met een zwembad) en geniet dubbel zo hard als het stralend weer is.

4 Plan al je volgende reis

Er is geen betere manier om je zomerdipje aan te pakken: begin al met het plannen van je volgende vakantie. Een romantisch weekendje Parijs tijdens de herfst of gezellig gaan fietsen in Limburg, zorg ervoor dat er iets in je agenda staat waar je naar kan uitkijken.

Romantic couple enjoying the sunset watching the monuments5 Koester je vakantiefoto’s

Snuif de vakantiesfeer nog eens op en sorteer je vakantiefoto’s. Verwijder alvast die 57 selfies, je zal er hoogstwaarschijnlijk toch niet meer naar kijken. De leukste foto’s kan je in een boekje steken of laten drukken op een canvas. Kwestie van de eerste tip meteen in de praktijk om te zetten.

6 Verzet je gedachten

Stort je op een paar goede boeken om je gedachten te verzetten of moedig de komende twee weken de Belgen aan tijdens de Olympische Spelen. Met een beetje geluk, veel aanmoedigingen en duizenden supporters doen zij het beter dan de Rode Duivels. We can only hope.

Fan holding the flag of Belgium

7 Besef dat je echt niet alleen bent

De maand juli is al voorbij en ook het bouwverlof is op zijn einde gelopen. Heel wat mensen zijn dus al terug aan het werk. Meer nog: binnenkort beginnen veel studenten te blokken voor hun tweede zit. Het kan dus nog altijd erger! Always look on the bright side of life.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier