Kom genieten van de demonstratie van BMX’er Gilles Van de Sompel. (gf)

Zotte Zondag in Deurne: “Spectaculaire show maakt het dit jaar nog beter”

Jong en oud geniet op zondag 28 april op de Frank Craeybeckxlaan en de parking van het districtshuis van ‘Zotte Zondag’. Je kan deelnemen aan verschillende gekke en sensationele attracties en activiteiten. Het spectaculaire hoogtepunt? Dat is de slacklineshow waarbij acrobaten 40 meter boven de grond tussen het districtshuis en de toren van de Frank Craeybeckxlaan wandelen.

“De twee vorige edities van Zotte Zondag waren al straf, maar met de spectaculaire show Sky Explorer wordt het dit jaar nog beter”, glundert Tjerk Sekeris, districtsburgemeester van Deurne. “Een voorstelling 40 meter boven de grond, tussen de wolken over Deurne. Een niet te missen schouwspel!”

500 meter op een kabel

Sky Explorer vertelt over de reis van een persoon die zijn dierbaren achterlaat om zijn dromen waar te maken om avontuurlijke paden te verkennen in het onbekende luchtruim. Het verhaal wordt verteld door middel van originele livemuziek en een buitengewoon uniek in eigen huis ontwikkeld instrument, de Skyolin, het geesteskind van een muzikant en een koorddanser. Het wordt ongetwijfeld de apotheose van een heerlijke dag. De acrobaten leggen 500 meter af op een kabel die maar enkele centimeters breed is.

Van 13 tot 18 uur worden op zondag de Frank Craeybeckxlaan en de parking aan het districtshuis omgetoverd tot een echt avonturenpark met verschillende gekke, uitdagende en spannende attracties. Iedereen kan vrijblijvend en gratis deelnemen aan activiteiten zoals schaatsen in de lente, deur(ne)mat gooien, een hindernissenparcours, de flying swing, sumoworstelen,… en nog veel meer! Naast al dit is er ook nog veel randanimatie voorzien. Zo toont goochelaar Petrarko zijn goochelkunsten en geeft Belgisch kampioen Gilles Van de Sompel enkele spectaculaire demonstraties flatland BMX. Daarnaast brengt het showteam van Easy Moving een flitsende dansshow en zorgt dj Mister Mix Nix voor muziek. (VADE)

Alle activiteiten zijn gratis. Meer info op www.deurne.be/zottezondag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier