3x zomers podcastplezier

En route naar het Zuiden of relaxed in het park of aan zee? Deze podcasts mogen deze zomer niet in jouw podcastbibliotheek ontbreken.

De Vlaamse Kunstroof

Een Nederlandse zesdelige truecrimepodcast, waarbij journalist Ieke Schout en podcastmaker Lieke Malcorps een van de grootste onopgeloste kunstroven ter wereld in duiken. Die van Het Lam Gods, het meesterwerk van Jan van Eyck, dat in 1934 in Gent gedeeltelijk werd gestolen. Tot op de dag van vandaag is één paneel van het altaarstuk, dat van de Rechtvaardige Rechters, nog altijd niet teruggevonden. Terwijl dit wel had gekund…

Beluisteren: podimo.nl/kunstroof

 

Lijf

Een heerlijk innemende podcast van Radio 1-journaliste Leyla El-Dekmak over de moeilijke relatie met ons lichaam en hoe body positivity en body neutrality vandaag inbeuken op de vele heersende schoonheidsidealen. Want normen en patronen blijven hardnekkig, of het nu zomer of winter is.

Beluisteren: Spotify

 

Dit kan geen toeval zijn

Stel: je staat op het vliegveld. Plots word je uit de rij gehaald en brengen medewerkers je naar een volledig leeg vliegtuig. Uiteindelijk komt er alleen een mysterieuze vrouw naast je zitten… Het overkwam de Nederlandse Bart, die er nadien van overtuigd raakte dat de veiligheidsdiensten hem in de gaten hielden. Maar waarom? Dit kan geen toeval zijn vertelt een even spannend als bizar verhaal waarin je nooit weet wat te geloven.

Beluisteren: Spotify

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier