5x luisterinspiratie op Internationale Vrouwendag

Wat hebben Michelle Obama en Evi Hanssen met elkaar gemeen? Deze twee vrouwen schreven allebei een boek over hun ervaringen als vrouw, partner en feministe. Je hoort ons al: vandaag, 8 maart, is het de 111ste editie van de Internationale Vrouwendag met als thema ‘solidariteit’.

 

Je extra empowered voelen met een sterk verhaal? Storytel, de streamingdienst voor luisterboeken en e-books, lijstte een brede selectie op aan interessante luisterverhalen voor, over en door vrouwen. Laat je inspireren door politici, auteurs, mama’s, wetenschappers en zakenvrouwen met hun verhalen over ondernemerschap, identiteit en persoonlijke ontwikkeling.

VROUWEN MET POWER

Nood aan een extra portie zelfvertrouwen? Deze luisterverhalen zijn een echte confidence booster. Zoek naar je innerlijke Alexandria Ocasio-Cortez (Amerikaans politica en activiste) en durf te dromen dat je de wereld aan kan met het boek Ladies Can’t Climb Ladders van Jane Robinson. Of laat je inspireren door het verhaal van Evi Hanssen, die sinds ze niet meer drinkt, uitzoekt wie ze nu precies is zonder dat gezellige glas in de hand. Storytel heeft de perfecte verzameling aan luisterverhalen van echte power vrouwen zoals jij

Bekijk hier de volledige lijst.

VROUWEN VOOR VERANDERING

Met deze selectie gaat Storytel dieper in op de term Feminisme. Deze beweging analyseert kritisch de ongelijke verhouding tussen mannen en vrouwen in een wereld die gedomineerd wordt door mannen. In When Women Ruled The World hoor je hoe het was in het Oude Egypte toen vrouwen het voor het zeggen hadden. Terwijl je meer kan bijleren over feminisme in het verhaal van Chimamanda Ngozi Adichie We Should All Be Feminists.

Bekijk hier de volledige selectie.

VROUWEN DIE ELKAAR STEUNEN

Vrouwen vechten vaak dezelfde strijd. Het dus van belang dat vrouwen elkaar steunen want samen staan we sterk. Luister je liever naar het verhaal van de niet zo normale Lise in Lefbek? Of kies je voor het inspirerende verhaal van Michelle Obama en hoe ze de eerste Afro-Amerikaanse First Lady werd van de USA? Aan jou de keuze!

Bekijk hier de volledige selectie.

VROUWEN DIE WILLEN BIJLEREN

Uit iemands ervaringen kan je ontzettend veel leren. In deze selectie verzamelt Storytel  verschillende luisterverhalen die je helpen met je zelfontwikkeling. Lienke De Jong vertelt over een ochtendroutine om je gelukkiger en fitter te maken. Neem even de tijd om te relaxen en ervaar je persoonlijke groei in het moment.

Bekijk hier de selectie.

VROUWEN IN BUSINESS

Volgens het Business-rapport van Grant Thornton blijkt dat vorig jaar slechts 31% van de topfuncties wereldwijd werd ingenomen door vrouwen. Storytel heeft een paar luisterverhalen op een rijtje gezet om de boss lady in jezelf te inspireren want vrouwen horen aan de top. Deze vrouwen hebben veel te vertellen over hun business moves. Hoor hoe je als power mom een balans kan vinden tussen je gezinsleven en werkleven of luister naar de geheimen van Lydia Fenet om elke ruimte binnen te wandelen als The Most Powerful Woman.

Bekijk hier de volledige selectie.

Storytel is Noord Europa’s grootste abonnementsdienst voor luisterboeken en e-books. De Storytel app voor smartphone en tablet geeft onbeperkt toegang tot het luisteren van ruim 300.000 luisterboeken voor een vast bedrag per maand. Naast (internationale) bestsellers, zijn er ook luisterboeken op het platform te vinden die door Storytel zelf geproduceerd zijn: de Storytel Original. 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier