All men must drink: Game of Thrones brengt eigen wijn op de markt

Wine is coming! Als in mei het nieuwe seizoen van Game of Thrones uitkomt, zal je tergelijkertijd kunnen genieten van een goed glas Westeros-wijn. De populaire HBO-reeks brengt namelijk een eigen wijncollectie op de markt.

Cersei kan niet zonder, Tyrion drinkt er sloten van en Joffrey stikte er zelfs door. Het is al lang duidelijk dat wijn een prominente rol speelt in Game of Thrones. En dus slaan HBO en Vintage Wine Estates de handen in elkaar om drie GoT-wijnen te creëren.

1/3

2/3

3/3

1/3

2/3

3/3

“Iedere fan van Game of Thrones weet dat wijn een grote rol in de saga speelt”, vertelt Pat Roney, CEO van Vintages Wine Estates. “We zijn heel blij dat we samen met HBO de fans enkele heerlijke wijnen kunnen aanbieden terwijl ze nadenken over hoe ze zelf de IJzeren Troon kunnen veroveren.”

via GIPHY

Het is niet de eerste keer dat Game Of Thrones een drankje op de markt brengt. In 2014 werd het Game of Thrones-bier gelanceerd. Er zat zelfs een Belgisch kantje aan: de productie was in handen van brouwerij Ommegang, een Amerikaanse brouwerij die volgens de Belgische traditie brouwt en in handen is van Duvel Moortgat. En ook in Australië produceerde een wijnboer al wijn gebaseerd op Game of Thrones, weliswaar niet in samenwerking met HBO.

via GIPHY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier