Altijd koud op het werk? Met deze 10 tips krijg je het lekker warm

De temperaturen beginnen stilaan met het vriespunt te flirten. Voor echte koukleumen – zoals mezelf – is de kou ook voelbaar op kantoor. Het lijkt vaak alsof het op ons vrouweneilandje 20 graden kouder is dan op de rest van de redactie. Geen zin om komende winter te bibberen op je bureaustoel? Met deze 10 tips krijg je het lekker warm!

1. Laagjes, laagjes, laagjes!

Wordt het vandaag warm? Of weer superkoud? Of iets tussenin? Dé oplossing is om verschillende laagjes te dragen, zodat je makkelijk je kledij kan aanpassen aan de wispelturige temperaturen op kantoor.

2. Draag een koptelefoon

Een muts dragen op het werk, dat is er nu nét toch iets over. Hou je oren lekker warm met een koptelefoon. Niemand kijkt raar op én je kan genieten van je favoriete muziek.

3. Warme dranken

Je obligate kop koffie ’s morgens is ook meteen de ideale warmtebron voor koude handjes! Vervang tijdens de lunch je slaatje door een tas stomende soep. Warme dranken houden je lichaam bovendien langer warm.

4. Laat het zonlicht binnen

Laat het zonlicht binnen schijnen op je werkplek. Natuurlijk zonlicht verwarmt de ruimte. Sluit ’s avonds de gordijnen of rolluiken zodat de warmte binnen blijft.

5. Draag vingerloze handschoenen

Je kent het wel: je zit de hele dag aan je computer en je handen zijn net ijsblokken. Schaf daarom een paar vingerloze handschoenen aan: heerlijk warm en praktisch. Oké, het ziet er wat vreemd uit, maar je handen zullen je dankbaar zijn!

6. Draag een paar extra (lange) sokken

Warmte verlaat je lichaam via je handen (vingerloze handschoenen, check!), je hoofd én je voeten. Warme, dikke sokken dragen is de beste manier om je voeten warm te houden. Draag een paar extra lange sokken om ook je benen lekker op te warmen, onder je broek of laarzen kan écht niemand dat zien!

7. Investeer in een oversized sjaal

Een grote sjaal is de beste investering die elke koukleum kan maken! Frisjes? Gooi de sjaal rond je lichaam! Koude benen? Gebruik je sjaal als dekentje! Hoe je ‘m ook gebruikt: de sjaal is hét beste winteraccessoire ooit.

8. Zorg voor voldoende beweging

Las af en toe een actieve pauze in en ga eventjes bewegen. Een stevig wandelingetje, enkele keren de trap oplopen: je lichaamstemperatuur gaat pijlsnel de hoogte in.

9. Kies de juiste stoffen

De stof van je kledij is erg belangrijk voor je lichaamswarmte. Katoen neemt bijvoorbeeld lichaamsvocht op, waardoor het sneller een koud gevoel geeft. Kies daarom voor warme stoffen, zoals bijvoorbeeld wol.

10. Vraag een elektrisch verwarmingstoestel

Krijg je het met alle bovenstaande tips nog niet warm? Vraag dan aan je baas een klein verwarmingstoestel om onder je bureau te plaatsen. Een goedkope oplossing en ideaal wanneer jij de enige koukleum op kantoor bent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier