Deze apps maken je leven in een wip gemakkelijker

Voor elk probleem bestaat er een oplossing. Soms kunnen die helaas omslachtig, duur of onrealistisch zijn. Maar niet in dit lijstje. Wij zetten namelijk 5 apps op een rij die je leven in een wip (of swipe) gemakkelijker maken.

Citymapper

We geven toe: Google Maps is heel handig om op voorhand je route te plannen, zelfs als je het openbaar vervoer neemt. Maar helaas maakt Maps geen gebruik van data in real time. Het gevolg: je komt toe aan de bushalte en hebt geen idee of je bus al gepasseerd is of nog moet komen. Niet zo met Citymapper. Deze app integreert namelijk alle publiek beschikbare databanken voor alternatief vervoer in één handig overzicht.

En dat lijstje is behoorlijk indrukwekkend: van gevestigde waarden (De Lijn en NMBS) tot het Velo-systeem in Antwerpen en zelfs de Nationale Data Openbaar Vervoer in Nederland: het zit allemaal verwerkt in de app. Een prachtig cadeau voor wie vaak het openbaar vervoer neemt dus.

Citymapper is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Photoscan en Camscanner

App nummer twee en nummer drie bundelen we voor het gemak, want eigenlijk hebben ze hetzelfde nut: papieren digitaliseren. Photoscan is een creatie van Google. Met de app scan je heel erg makkelijk oude foto’s. Google laat zijn algoritme erop los et voilà: je krijgt een zo realistisch mogelijk resultaat. Zelfs oude vergeelde foto’s leveren e behoorlijke uitkomst op.

CamScanner werkt volgens hetzelfde principe, maar dan voor teksten. Want geef toe: wie geeft vandaag de dag nog geld uit aan een scanner? Met CamScanner heb je ook helemaal geen log apparaat nodig. Met de app maak je heel simpel een koppietje dat je kan opslaan of kan delen. Je kan zelfs meerdere scans samenvoegen tot een document. Heel handig voor wie genoeg heeft van een uitpuilende boekhouding.

Photoscan is gratis beschikbaar voor Android en iOS. Een basisversie van CamScanner is beschikbaar voor Android en iOS. Voor de upgrades moet je betalen.

Todoist

Onze zoektocht naar de perfecte app om talloze lijstjes bij te houden (to do, to buy, to read,….) was er eentje van lange adem. Todoist kwam als voorlopige winnaar uit de bus. Hier vind je de klassieke functies: indelen per categorie, tijd instellen, kleurcodes, enzovoort. Maar bij Todoist is alles overgoten met een leuk designsausje. Bovendien kan je prioriteiten invoeren zodat je je lijstjes kan rangordenen. Meer vragen wij niet, voorlopig toch.

Todoist is gratis beschikbaar voor Android, iOS en Windows

Forest

Je mag met de beste wil van de wereld je zinnen op een productieve dag zetten, die smartphone zorgt voor heel wat verleiding. Ja, er bestaan heel wat apps die meldingen verbergen of je internet blokkeren. Maar Forest springt boven de rest uit. Het principe? Een bepaalde tijd gefocust werken, een kleine pauze en weer door. En dat in de vorm van het planten van een bos.

Je opent de app, stelt het aantal minuten in en begint met werken. Hoe hoger je aantal minuten, hoe meer bomen je kan laten groeien. Als je de app verlaat, sterft je boom. Hoe vaker je je limiet haalt, hoe meer bomen je plant. Maar het beste nieuws moet nog komen: Forest plant echt bomen aan. Als je aan een bepaald aantal bomen zit, krijg je virtuele coins. Spendeer je die coins, dan plant Forest in het echt bomen aan. Op die manier zijn er nu bijna 230.000 bomen geplant.

Forest is gratis beschikbaar op Android en iOS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier