Bart Appeltans geeft tips voor een zomerse styling met een eclectische twist!

Een zwoele bries, de ramen open. Contact met de tuin, binnen en buiten leven. Het zomerse weer doet denken aan vakantie, fiesta, zon, kleur en leven. Voor zij die in de zomer ook met hun interieur willen bezig zijn, en niet alleen met tuinfeesten, festivals en vakantie, is het nu het moment om je slag te slaan! De zomerkoopjes zijn gestart en dus is het tijd om enkele gedurfde koopjes te doen.

Dit jaar is een eclectische styling in een strakker interieur helemaal de trend. Iets meer durven mixen en matchen. Patronen en verschillende accentkleuren toevoegen aan je interieur, is ideaal om je basissfeer een beetje spice te geven. En als je momenteel voor een scherp prijsje enkele meer gedurfde items kan kopen, is het ook minder erg als je ze achteraf toch weer vervangt door iets anders. Hierbij een shoppinglijstje voor jouw zomerse styling met een twist…

De solden zijn het moment om enkele meer gedurfde items te kopen

Diepe kleuren als donkerrood, mosgroen en aardebruin zijn mooi om samen een aardse vibe te geven aan je neutrale zitbank. Durf diverse vormen en texturen van stof te mixen. Deze kleuren zijn eigenlijk het hele jaar door te hergebruiken!

Een staanlamp in Japandistijl, of een exemplaar met gekleurd glas is een eyecatcher en geeft cachet aan je ruimte.

Een opvallend en groot wandobject, kunstwerk, print of canvasdoek geven meteen een meer eclectische sfeer. Match verschillende tinten uit het wandobject met je sierkussens en plaid. Zo blend je toch alles bij elkaar.

Diverse houttinten samen mixen in één ruimte geeft ook deze gewenste sfeer. Durf gerust 4 of 5 houtkleuren aan de hand van kleine objecten en bijzetmeubels te mixen in één ruimte.

Combineer droogtakken, grote planten en decoratieve takken samen in je leefruimte. Deze opvallende natuurlijke elementen geven je interieur meer authenticiteit en leven.

Een kunstzinnig uitziend meubelobject als een knappe fauteuil of een opvallende salontafel combineren perfect bij een tijdloze strakke zitbank.

Creëer een nis of een rek om kleine decoratieve objecten samen te brengen.

Vergeet ook je plafond niet. Heb je er al eens aan gedacht om houten balken toe te voegen om meer textuur te krijgen aan je plafond? Of misschien het plafond wel in een kleur te zetten? Het plafond is een groot oppervlak waar we doorgaans weinig aan denken en mee doen. Toch kan de impact de moeite waard zijn!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier