Bear Grylls & president Obama: Running Allesbehalve Wild

Barack Obama die samen met dé outdoor-expert Bear Grylls de wildernis van Alaska intrekt: onze verwachtingen waren hoog voor deze wel heel bijzondere aflevering van ‘Running Wild’. Uit een teaser bleek immers dat de president een stuk zalm voorgeschoteld kreeg dat aangevreten was door een beer. Maar de rest van de uitzending bleek helaas allesbehalve wild.

Bearobamazalm
De president at een stuk zalm dat aangevreten was door een beer. (screenshots NBC)

Wekenlang, tot vervelens toe, kondigde Discovery Channel deze special aan. Zowat elk kwartier zagen we dezelfde beelden van Obama en de half verorberde zalm… Gisteren was het dan zover: eindelijk zouden we te weten komen wat de president zoal moest doorstaan in Alaska.
We zagen hem al kolkende rivieren oversteken, steile bergen beklimmen en grizzly’s trotseren.

Stinkdier eten en urine drinken

Maar we keken vooral uit naar de maaltijden in de wildernis. Edward ‘Bear’ Grylls werkte in het verleden onder meer een stinkdier, een rauw rendierenhart, berenuitwerpselen en zijn eigen urine naar binnen, dus de president was gewaarschuwd.
Helaas, driewerf helaas! Al van bij de start bleek dat er van een wildernis-ervaring allesbehalve sprake zou zijn. De president werd begeleid door een uitgebreid veiligheidsteam en er cirkelde zelfs een helikopter rond. We kregen medelijden met eventuele beren die zich in de ruime omgeving bevonden…

Als een tiener

Tot overmaat van ramp stelde de stoere Bear Grylls zich op als een tiener die zijn grote idool ontmoette. Tot tweemaal toe noemde hij Obama de ‘leader of the free world’, hemelde hem doorlopend op, wilde een selfie en zelfs een handtekening, zogezegd op vraag van zijn echtgenote…
De activiteiten waaraan de Grote Leider onderworpen werd, bleven beperkt tot een wandelingetje naar een enorme gletsjer en vuur maken met een magnesiumstick. Commentaar van Grylls: “Oh, zelfs hier bent u ongelofelijk goed in Mr. President!”

President zonder smartphone

De gesprekjes gingen over koetjes en kalfjes en konden net zo goed in de tuin van het Witte Huis plaatsvinden. Gelukkig kwam de president enkele keren grappig uit de hoek, zoals toen hij een selfie trachtte te maken, maar de smartphone omgekeerd hield. “Het is een geleend exemplaar, ik heb zelf geen smartphone. Mijn dochters zullen zich doodschamen” grinnikte hij.
We kwamen ook te weten dat zijn survivalskills tot een minimum beperkt zijn en dat de first lady niet echt een kampeertype is. “Michelle trekt graag de natuur in en is in uitstekende vorm, maar ’s avonds verkiest ze zachte lakens boven een tentje”.

Ook het zo gehypte fragment met de aangevreten zalm viel tegen. Bear Grylls sneed er enkele stukje af en bakte die op een platte steen. En als dessert werden marshmallows op een stokje geprikt en gebraden. Wow, avontuurlijk!

Het dieptepunt werd voor het eind bewaard, toen Bear Grylls om een handtekening bedelde en afsloot met een dankgebedje. Wedden dat Poetin niet meer bijkwam van het lachen?

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier