Beautyexperte Laure Vandendaele tipt 6 x zonnebescherming van eigen bodem

Geen mens die het nog ontkennen zal: je huid tegen de zon beschermen is een absolute noodzaak. Huidkanker is immers veruit de meest voorkomende kanker in België en treft één op de vijf Belgen voor de leeftijd van 75 jaar. Regelmatig smeren is de boodschap, ook als je geniet van een terrasje in de zon, een rondje in het park loopt of in de tuin werkt. Nog op zoek naar goede zonnebescherming? Deze zonnekloppers van eigen bodem zijn het ontdekken waard.

1. Ray

De nieuwe zonnecrème van Ray beschermt elk huidtype met SPF50 en voedt de huid ook meteen door toevoeging van cacaoboter. De crème trekt snel in, plakt niet en laat geen witte waas achter. Bovendien bevat hij geen allergiserende of irriterende ingrediënten en geen parfum. Met een score van 100/100 keurt de gezondheidsapp Yuka de crème goed. De gezinsvriendelijke crème is bovendien ook oceaanvriendelijk.

Zonnecrème van Ray, 24 euro, www.ray.care

2. Likami

De eco-luxueuze zonnecrèmes van Likami zijn naast zonnebescherming ook hardwerkende skincareproducten vol ingrediënten die de huid bij elke applicatie verbeteren. Zo bevat de nieuwe SPF50 een uniek PH4 Natural Lifting Ferment. Dit innovatieve bestanddeel is het resultaat van een gespecialiseerd fermentatieproces van natuurlijke gistextracten en verbetert de elasticiteit en textuur van de huid. Titaniumdioxide en calendula-extract beschermen tegen High Energy Visible Light (HEVL), beter bekend als blauw licht. Geen overbodige luxe als je weet dat de meeste mensen zo’n 8 uur per dag voor een scherm spenderen.

360° Face Guard SPF50, 55 euro, www.likami.com

3. Mylène

Mylène bestaat al sinds 1965 en brengt deze zomer voor het eerst zonnebescherming op de markt. Omdat ook je lippen het hard te verduren krijgen onder de stralende zomerzon, voegde het merk een lippenbescherming met bescherming tegen uv-A en uv-B en natuurlijke wassen toe. Perfect voor in de hand- of strandtas.

Repair Lip Care van Mylène, 9,95 euro, mylene.eu

4. Skin by Things

Eén spritz van deze handige gezichtsmist is even zomers als een aperol spritz. Voor wie niet van smeren houdt, is een facemist een praktisch alternatief. Goed schudden, over het volledige gezicht vernevelen en je bent beschermd tegen uv-A en uv B-stralen, blauw licht en luchtvervuiling. Verder is het handige spuitbusje ideaal om over make-up of als touch-up aan te brengen.

Multi-protection face mist SPF30 van Skin by Dings, 40 euro, www.thingsbydings.com

5. RainPharma

RainPharma herwerkte de formule van hun natuurlijke zonnecrème voor een nog betere bescherming. Net als zijn voorganger, combineert Natural Daylight Defence breedspectrum uv-A en uv-B bescherming dankzij een volledig minerale uv-filter op basis van zinkoxide. Het product kreeg een hogere SPF (van 30 naar 50) en de textuur werd iets minder vloeibaar gemaakt. Door het gebruik van plantaardige oliën (uit kokos, candelilla en zonnebloem) is de crème nog beter bestand tegen water.

Natural Daylight Defence SPF50 van RainPharma, 19,95 euro, www.rainpharma.com

6. Odyskin

Odyskin is een nieuw Belgisch merk van natuurlijke zonnecrèmes op basis van minerale filters en kokosboter. Oprichtster Stéphanie Brassinne richtte het merk vier jaar geleden op nadat ze merkte dat er een gebrek was aan natuurlijke zonnecrèmes die voldeden aan haar verwachtingen en die van haar kinderen. Het Odyskin-aanbod bestaat uit een zonnecrème SPF30, een zonnecrème SPF50, een aftersunmelk en twee handige accessoires die de gebruikerservaring moeten verbeteren: een knijper voor de tubes en een dubbelzijdige loofah-handschoen. Ook de verpakkingen zijn milieuvriendelijk, zoals de recycleerbare aluminium tubes en composteerbare kartonnen dozen.

Natural Sunscreen SPF50 van Odyskin, 22,90 euro, www.odyskin.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier