Binnenkijken in een Gentse rijwoning

Wat ooit een smalle donkere rijwoning was, is nu een licht en luchtige woning met doorkijkpatroon. Met enkele intelligente toetsen kan je ‘benepen’ rijwoning er plots helemaal anders uitzien.

Je kent ze wel, die typisch smalle stadswoningen. In Gent staat het er vol van. CAS architecten zagen niets dan mogelijkheden in deze woning met zijn vele kleine donkere kamertjes. “We wilden een woning met voldoende licht, lucht en ruimtelijke beleving”, zegt architect Pieter-Jan Leenknecht. Samen met zijn vrouw, architecte Jovanca De Bruycker en hun 1-jarige zoon Remi genieten ze hier volop van rust middenin de stad. Hun huis is hun visitekaartje. Wij krijgen een exclusieve inkijk.

Licht, lucht en ruimtelijke beleving

“Vooral die hoge patio en de hoge ramen doen het hem”, vindt Pieter-Jan. Elke ruimte in het huis heeft zijn eigen functie, hoewel living en keuken slim in elkaar doorlopen. “De patio doet dienst als lichthapper en ruimteverdeler.” Aan de voorzijde van het huis doet niets vermoeden dat de woonkamer in een zee van licht baadt. Vanuit de gezellige stadstuin stap je zo in de keuken. Dankzij het hoge raam wordt het daglicht optimaal benut.

Info: cas-architecten.be

De foto’s zijn van Dennis De Smet

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier