De nieuwe BMW berline: langer, breder, hoger

Tot op heden hebben meer dan 7,6 miljoen klanten hun vertrouwen in de 5-Reeks met een handtekening bezegeld.   Met meer dan twee miljoen verkochte exemplaren deed de zesde generatie het maar liefst 42 procent beter dan zijn voorganger.

bmw-5-serie-2017-ext-2
Het uiterlijk van de nieuwe BMW 5-Reeks doet sterk denken aan dat van de BMW 7-Reeks.

De nieuwe ‘Fünfer’ is in alle opzichten groter dan zijn voorganger.  Al  zijn de uiterlijke overeenkomsten met de 7-Reeks onmiskenbaar, de nieuwe 5-Reeks is niettemin veel meer dan een kleinere 7-Reeks. Als vanouds wordt het rooster met de BMW-nieren geflankeerd door dubbele ronde koplampen, terwijl de standaard geleverde led-koplampen  tekenen voor een imposante uitstraling.

Opvallen is de boodschap

Tegen een meerprijs zijn adaptieve exemplaren verkrijgbaar die de lichtbundels aanpassen aan de omstandigheden.   De achterlichten lopen  ver door om de hoeken, wat voor een visuele connectie tussen de flanken en de achtersteven zorgt.  Een  opvallend detail zijn de uitlaatpijpen, die al naargelang de motorversie en het uitrustingsniveau  rond, trapeziumvormig of rechthoekig zijn. Voorts is men er bij BMW in geslaagd de luchtweerstand van de nieuwe  5-Reeks sedan met tien procent te verlagen  ten opzichte van  het vorige model.

Behalve met een Luxury- en Sport line-pakket  is de nieuwe BMW 5-Reeks sedan ook  verkrijgbaar met het M Sport-pakket dat onder meer voorziet in een voorbumper met grotere luchtinlaten, een achterbumper met diffuserlookpaneel, rechthoekige uitlaatpijpen en  lichtmetalen 18-duims wielen. Het instrumentenpaneel staat lager opgesteld en samen met het vrijstaande display komt dat het ruimtegevoel ten goede. De voorzetels zijn van thuis uit  al elektrisch verstelbaar en tegen meerprijs zijn er sportzetels met verstelbare zijwagen voor een optimale zijdelingse steun.

bmw-5-serie-2017-int-2-sedan
Het interieur is voorzien van hoogwaardige materialen.

Massagezetels

Daarnaast zijn er nog de multifunctionele zetels met onder meer acht verschillende massageprogramma’s.  Ten opzichte van het vorige model zijn achterin zowel  de hoofd- als beenruimte toegenomen. Op de achterbank is het voor drie volwassenen nog steeds aangenaam toeven. Wordt de middelste zitplaats niet bezet, dan kan je gebruikmaken van een middenarmsteun met geïntegreerde bekerhouders.

Het koffervolume is eveneens toegenomen en bedraagt 530 liter. Bovendien is de tildrempel nu lager en samen met de grotere en bredere laadopening zijn grote voorwerpen nu eenvoudiger in te laden. De inhoud van de bagageruimte kan trouwens nog worden uitgebreid met de in serie geleverde 40:20:40 neerklapbare achterbank. Tegen een meerprijs is er een automatische open- en sluitfunctie middels de autosleutel of op commando van een voetbeweging onder de achterzijde van de wagen.

bmw-5-serie-2017-ext-1-rear-sedan
De achterlichten lopen ver door om de hoeken.

Aan de BMW 530i Aut. Sedan hangt een prijskaartje van 54.400 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier