Zo’n heerlijke brownie heb je nog nooit geproefd

Toegegeven, calorietjes zitten er nog steeds in, maar door minder bloem en suiker te gebruiken, smaakt deze brownie luchtiger, smeuïger en minder zoet. Een hemelse smaak!

 

Ingrediënten

  • 360 gr chocolade
  • 500 gr mascarpone
  • 70 gr boter
  • 70 gr zelfrijzende bloem
  • 40 gr vanillesuiker
  • 6 eieren
  • Een restje koffie

Bereiding

  • Doe de chocolade in kom en doe er een goede scheut koffie bij.
  • Laat smelten in de microgolfoven gedurende 3 minuten volle vermogen.
  • Voeg aan de gesmolten chocolade 3 eidooiers toe en meng onmiddellijk.
  • Doe in een andere kom de bloem, de suiker, de mascarpone, de boter en nog eens 3 eidooiers.
  • Voeg hieraan de gesmolten chocolade toe en meng.
  • Klop het eiwit van de 6 eieren op.
  • Voeg dit eiwit toe aan de rest.
  • Giet in een ovenbestendige schotel (liefst zo plat mogelijk).
  • Laat gedurende een klein halfuurtje op 180°C (hete lucht) bakken.
  • De brownie is klaar als er aan de prikker niets blijft plakken. De prikker mag nog wel vochtig zijn.

Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier