Onze budgetcoach Sara Van Wesenbeeck geeft tips: let goed op de kleintjes

Geld lekt snel weg, en dat gebeurt meestal zonder dat je er erg in hebt. Elke maand een klein bedrag hier en daar, dat tikt aan.

Kijk uit voor al die bedragen die je in je hoofd (onbewust) in de categorieën ‘slechts’ of ‘het is maar’ onderbrengt: Het is maar 2,99 euro of slechts 10 euro per maand. Kleine maandelijkse bedragen verleiden je makkelijk om tot een aankoop over te gaan, en je voelt het nauwelijks in je portemonnee. Marketeers spelen daar handig op in. Voor je het weet heb je ingetekend op een gsm-abonnement, een streamingsdienst of extra cloudruimte. Tel al die kleine uitgaven samen en je krijgt een grote som geld die je portemonnee op het einde van het jaar een flink stuk lichter maakt.

 

 

Mijn advies: Reken kleine terugkerende bedragen altijd meteen door naar de totale jaarlijkse uitgave; wat kosten ze jou over de periode van een jaar? Trek je conclusies en zeg abonnementen op voor diensten die je niet gebruikt, of teken er niet op in als je budget het niet aankan. Doe je portemonnee een groot plezier en laat je voortaan niet meer zo makkelijk vangen door een aanlokkelijk ‘klein’ aanbod.

Wil je financieel fit zijn én blijven? Kijk op barkingdogs.be, mijn portemonnee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier