Zondagse Kost: Caponata Siciliana
02-09-2018, 07:20
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Brigitte uit Evergem haar favoriet voor: Caponata Siciliana. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (4 personen):
2 aubergines, 4 stengels selder, 6 el olijfolie, 2 uien, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 4 el groene olijven zonder pit, 4 el rode wijnazijn, 1 el suiker, 2 el pijnboompitten, 2 el rozijnen, 2 el kappertjes, 15 g basilicumblaadjes
Zo maak je het:
- Snij de aubergines in blokjes, de selder in plakjes en de uien in halve ringen.
- Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat 5 min. staan.
- Dep droog met keukenpapier.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de aubergineblokjes goudgeel.
- Voeg selder en ui toe en roerbak een drietal minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, olijven, rode wijnazijn en suiker toe.
- Stoof met het deksel schuin op de pan in ongeveer 20 min. gaar, schep af en toe om.
- Proef en kruid bij met peper en zout.
- Voeg de pijnboompitten, rozijnen en kappertjes toe.
- Schep van het vuur de basilicum erdoor.
Dit bijgerecht is warm, lauw en koud lekker!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier