Reese Witherspoon schittert in ‘Legally Blonde’. “In het genre romcoms zonder twijfel een van de beste films ooit gemaakt. Reese Witherspoon zette een prachtprestatie neer. Ik herbekijk ‘Legally Blonde’ minstens één keer per jaar, dus deze moest echt in mijn selectie staan.” (gf)

Charlotte Timmers’ streamingselectie voor Internationale Vrouwendag: “Ik herbekijk ‘Legally Blonde’ minstens één keer per jaar”

Met Telenet TV stream je eenvoudig over alle streamingdiensten heen. Weet je niet wat kijken? Actrice Charlotte Timmers, momenteel te zien in het tweede seizoen van ‘Billie vs Benjamin’ op Streamz, helpt je graag bij die keuze. Zij liet zich inspireren door Internationale Vrouwendag en deelt haar favoriete titels via haar eigen content collectie op de Telenet TV box.

“Ik sta soms te weinig stil bij het feit dat generaties vrouwen voor ons moesten vechten voor hun rechten. Internationale Vrouwendag is een mooi moment om daar dankbaar voor te zijn én eens speciale aandacht te schenken aan series en films waarin vrouwen centraal staan”, klinkt het enthousiast bij Charlotte. Een van haar grootste favorieten? “Zonder twijfel ‘Worst Person in the world’, te zien op Amazon”, vertelt ze beslist. “‘Worst Person in the world’ gaat over een vrouw die het allemaal niet zo goed weet. Ze vindt het leven verwarrend en is echt zoekende. Haar beweegredenen, haar keuzes,… Ik herkende er veel in. Een topfilm! Hoe het verhaal verteld wordt, hoe alles in beeld wordt gebracht, de kleine nuances, de grappige dialogen. Het voelt als één ontplofte chaos!” Op Amazon vond Charlotte nog enkele leuke tips. “Kijk zeker eens naar ‘Lady Bird’, geregisseerd door Greta Gerwig, die recent ook scoorde met ‘Barbie’. Maar wat écht niet mocht ontbreken is ‘Legally Blonde’. In het genre romcoms zonder twijfel een van de beste films ooit gemaakt. Reese Witherspoon zette een prachtprestatie neer. Ik herbekijk ‘Legally Blonde’ minstens één keer per jaar, dus deze moest echt in mijn selectie staan.”

Ultieme cultfilm

Om dezelfde reden koos Charlotte bij Streamz ook ‘Mean Girls’. “De ultieme cultfilm. Een en al nostalgie. Ik heb ‘Mean Girls’ indertijd de eerste keer gezien toen ik net zo oud was als de meisjes in de film. Dat voelde allemaal als heel echt aan. In mijn vriendengroep durven we nog vaak een quote uit de film droppen”, lacht Charlotte. Nog bij Streamz koos Charlotte voor ‘Big Little Lies’. “Een heel intense serie die ik echt gebingewatcht heb. Als actrice hield ik meteen van het verhaal en de mooie vrouwenrollen. Vrouwen die initieel wat in de touwen hangen en dan toch voor elkaar kiezen. Een heel vanzelfsprekende keuze voor Internationale Vrouwendag.” Een logische keuze, dat is voor haar ook ‘Girls’. “Ik keek vorig jaar opnieuw, nadat ik Girls ook tien jaar geleden voor het eerst zag. Het heeft de tand des tijds helemaal doorstaan. Alsof ik een boek herlas. Terwijl ik vroeger meer aanleunde bij het ene personage, identificeerde ik me tien jaar later met een heel ander personage. Het voelde als op een rare manier terugkeren in de tijd. Op dat vlak vind ik films en televisieseries echte tijdmachines”, lacht Charlotte.

Keuze de Gouden Palm

Nog een laatste keuze dan voor haar collectie voor Internationale Vrouwendag? “’Anatomy of a fall’, als huurfilm beschikbaar op de Telenet TV-box”, klinkt het beslist. “Sommige titels koos ik uit nostalgie of voor het goede entertainment. ‘Anatomy of a Fall’ heeft mij als filmliefhebber oprecht geraakt. De vertolking van Sandra Hüller was fenomenaal. Helemaal terecht dat deze film met de Gouden Palm naar huis ging.”

Ben je nieuwsgierig naar alle keuzes van Charlotte? Check dan haar collectie voor Internationale Vrouwendag op de Telenet TV-box.

Zelf ook te zien op …

Charlotte is momenteel zélf ook te zien op Streamz, in het tweede seizoen van ‘Billie vs Benjamin’. “Het eerste seizoen is ontzettend goed ontvangen”, blikt ze terug. “Ik ben heel vaak aangesproken door mensen die het hele seizoen op korte tijd helemaal uitkeken. Heerlijk om dat als acteur te horen.” Waarom de serie zo scoorde? “Liefde is een tijdloos iets. Combineer dat met een aandoenlijke dosis conflict en je zit goed”, lacht Charlotte. Intussen is ook seizoen 2 te bekijken op Streamz. “De relatie is intussen niet meer pril. Billie en Benjamin hebben helemaal voor elkaar gekozen en zetten samen een kind op de wereld. Dat brengt logischerwijs andere vibes met zich mee, maar als kijker herken je de duidelijke signature van de reeks nog altijd. Ik ben heel benieuwd naar de reacties!”

Charlotte schittert nu opnieuw in ‘Billie vs Benjamin’. (gf)
Charlotte schittert nu opnieuw in ‘Billie vs Benjamin’. (gf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier