
Verrassende zondagse kost: Lekkere cookies op basis van kikkererwten
dit heb je nodig (voor een 20-tal cookies)
1 blik kikkererwten (400g)
150 g pindakaas
3 el agave siroop
2 tl vanille extract
2 tl bakpoeder
snuifje zout
150 g pure chocolade stukjes
zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C
Spoel de kikkererwten
Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade stukjes, in de keukenmachine
Mix tot een glad, homogeen beslag
Roer de chocolate chips door het beslag
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Vorm balletjes van het deeg en druk ze plat op het bakpapier
Bak de cookies ongeveer 20 minuten in je voorverwarmde oven
Laat afkoelen op een rooster
Tip: Je kan deze cookies enkele dagen in de koelkast bewaren
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier