Verrassende zondagse kost: Lekkere cookies op basis van kikkererwten

dit heb je nodig (voor een 20-tal cookies)

1 blik kikkererwten (400g)

150 g pindakaas

3 el agave siroop

2 tl vanille extract

2 tl bakpoeder

snuifje zout

150 g pure chocolade stukjes

zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°C

Spoel de kikkererwten

Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade stukjes, in de keukenmachine

Mix tot een glad, homogeen beslag

Roer de chocolate chips door het beslag

Bekleed een bakplaat met bakpapier

Vorm balletjes van het deeg en druk ze plat op het bakpapier

Bak de cookies ongeveer 20 minuten in je voorverwarmde oven

Laat afkoelen op een rooster

Tip: Je kan deze cookies enkele dagen in de koelkast bewaren

 

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier