Broertjes Coppens gaan in ‘Hollywood in ’t Echt’ op zoek naar het Amerika uit de films

Staf en Mathias Coppens kennen Amerika vooral uit de films. Zeker de films die tijdens hun jeugd een grote indruk op hen hebben nagelaten. Maar hoe zit het nu in het echt? Loopt Amerika vol Rambo’s? Zijn witte haaien zo bloeddorstig als Jaws? De broertjes gaan elke woensdag in ‘Hollywood in ’t Echt’ op zoek naar het antwoord.

Hollywood in't echt, vanavond bij VTM.
Hollywood in’t echt, vanavond bij VTM.

Voor hun gloednieuwe vtm-programma vliegen Staf en Mathias naar de VS om er te onderzoeken of de dingen die ze tijdens hun kindertijd in Amerikaanse films zagen, overeenstemmen met de realiteit. Het resultaat is géén programma voor filmfanaten, wel een human-interestprogramma voor een breed publiek waarin Staf en Mathias interessante (én vaak ook grappige) reportages maken over thema’s en onderwerpen die iedereen kent uit grote Hollywood-films.

Venice Beach vs. Tremelo

Om die thema’s te illustreren, reizen de broers door heel Amerika en bezoeken ze mensen die er hun hele leven aan gewijd hebben. Ze dompelen zich enkele dagen onder in een leefwereld die zo interessant is, dat er ooit een grote Hollywood-film over werd gemaakt. “Het was enorm fijn om deze reeks te maken”, vertelt Mathias. “Toch ben ik blij dat onze gezinnen mee naar Amerika konden. Wanneer je net een duivel hebt uitgedreven of een worstelmatch hebt gedaan, ben je toch blij dat je ‘s avonds bij je vrouw en kinderen aan tafel kan schuiven.” Staf vult aan: “Amerika is een fantastisch land, maar ik zou er niet kunnen wonen. Als ik moet kiezen tussen Venice Beach en de markt van Tremelo, kies ik direct voor het laatste.”

Worstelmatch

Voor de eerste aflevering van Hollywood in ’t Echt laten de Coppens-broers zich niet alleen inspireren door de film ‘The Wrestler’, maar ook door de Amerikaanse worstelmatchen die zij als kind op tv zagen. Want hoe zit het nu met dat Amerikaanse worstelen? Zijn de gevechten echt of niet? Om dat uit te zoeken, schrijven Staf en Mathias zich in voor een authentieke Amerikaanse worstelmatch. De man die hen hiervoor zal klaarstomen, is Jesse Hernandez, een voormalig professioneel worstelaar die een tijd geleden zijn worstelmaillot aan de haak hing om beginnend worsteltalent op te leiden. Maar ook de vrouwelijke worstelaar Allie Parker doet haar duit in het zakje. In een duistere sporthal in Las Vegas probeert ze de broers met een korte stoomcursus voor te bereiden op hun match. Net voor hun wedstrijd gaan Staf en Mathias nog snel op kijkstage bij de krachtpatsers van The Christian Wrestling Federation, een legertje Texaanse worstelaars dat de gewelddadige sport gebruikt om zieltjes te winnen en het geloof te verspreiden. En dan zijn ze zelf aan de beurt… (SB)

Hollywood in’t Echt, woensdag 6 april om 21u10 op vtm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier