Robuuste Dacia Logan biedt immense koffercapaciteit

Dacia maakt deel uit van de Renault-groep en sinds de vernieuwing van het merk in 2004 is het Roemeense automerk uitgegroeid tot een vaste waarde. Inmiddels zijn meer dan vier miljoen Dacia’s verkocht. Vandaag de dag is Dacia aanwezig in 44 landen en steunt het gamma op zes modellen. Behalve een vernieuwde Sandero staat vandaag ook een opgefriste Logan en Logan MCV in de showroom.

dacia-logan-mcv-2017-ext-1a
Nieuwe koplampen en staande dagrijverlichting kenmerken het vernieuwde koetswerk.

Voor het Dacia-modeljaar 2017  werden de  Logan, de Logan MCV, de Sandero en de Sandero Stepway zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant opgefrist. Een oogstrelend koetswerk is ook nu niet aan de in Roemenië gebouwde Dacia-break besteed. Volgens de constructeur roept de nieuwe stilistische identiteit niettemin een gevoel van kwaliteit op, al wordt tegelijk de robuustheid van het merk extra beklemtoond.

Nieuwe lichtsignatuur

Kenmerkend voor het koetswerk is de nieuwe lichtsignatuur voor- en achteraan. Daarbij werden zowel de koplampen als de achterlichten herwerkt. De bumpers zijn eveneens nieuw, terwijl het radiatorrooster voortaan gekenmerkt wordt door verchroomde lijnen.

dacia-logan-mcv-2017-int-1
Een nieuw, zij het enkel in de hoogte, verstelbaar stuur.

Ook het interieur werd voor het modeljaar 2017 onder handen genomen. De materiaalkeuze is er bij de nieuwste Logan MCV duidelijk op vooruitgegaan en dat is uiteraard de kwaliteitsindruk van de Roemeen ten goede gekomen. Zo is er gekozen voor onder meer matglanzend chroom voor de verluchtingsroosters, de sierlijsten en de middenconsole. De zitting van de zetels is evenwel aan de korte kant.

Veel opbergcapaciteit

Het dashboard is overzichtelijk en het interieur biedt aardig wat opbergcapaciteit, wat het functionele karakter van dit Dacia-model benadrukt. Vooraan bevindt er zich nu een opbergzak voor een gsm en is er een exemplaar aan de zijkant van de console waar persoonlijke voorwerpen kunnen worden opgeborgen. Achteraan heeft de nieuwe middenconsole bovendien een nieuwe flessenhouder en middels een 12V-aansluiting kunnen de achterinzittenden hun elektronische toestellen opladen.

dacia-logan-mcv-2017-int-1a-koffer
Een erg praktische bagageruimte van wel 573 liter.

De Logan MCV, een vijfzitter, is nog een stationcar in de échte betekenis van het woord. Vandaag de dag zijn de meeste breaks immers lifestylewagons, waarbij vormgeving het haalt op koffercapaciteit. Bij de Dacia Logan MCV heeft die laatste nog steeds de grootste prioriteit. Wie op zoek is naar een veelzijdige break en maar weinig te spenderen heeft, kan moeilijk om de Logan MCV heen. Met opstaande achterbank tekent het Dacia-model al voor een koffervolume van 573 liter, al kan dat worden uitgebreid tot maar liefst 1.518 liter dankzij de 1/3-2/3 neerklapbare achterbank. Het raamoppervlak is nog steeds groot, wat het zicht bevordert én het interieur laat baden in een zee van licht.

Aan de Dacia Logan MCV 1.5 dCi (90 pk) Easy-R ‘Lauréate’ hangt een prijskaartje van 13.900 euro.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier