De vijf beautytrends van 2023: van froufrou tot oude mascara

Wat brengt 2023? Dat is voorlopig een groot mysterie, al durven we op beautyvlak nu al enkele trends voorspellen. Wat zullen we smeren en sprayen? Gluur mee in de glazen bol van onze beautyexperte Laure Vandendaele.

De comeback van de pony
Haal de schaar maar boven want de pony of froufrou is terug van weggeweest. Verantwoordelijk voor deze comeback zijn de hoofdrolspeelsters uit de series Emily in Paris (die na een glaasje te veel op zelf met de schaar aan de slag ging – probeer dit niet thuis!) en Wednesday . Ook Khloé Kardashian poseerde met een gekortwiekte ‘clip in’ pony op de cover van een magazine. De moderne froufrou is vol en nonchalant en komt tot onder de wenkbrauwen.

Barbieroze
Deze zomer loopt de langverwachte Barbie -film in de zalen en de invloed van de wereldberoemde speelpop zal ook buiten de filmzalen voelbaar zijn. Hoofdrolspeelster Margot Robbie verscheen al meermaals in roze outfits op de rode loper (een stijl die Barbiecore wordt genoemd) en ook roze make-up – van knalroze lippenstift tot zachtroze oogschaduw en blush – wint aan populariteit. Geen fan van ‘Barbiepink’? Misschien is de Pantone-kleur van het jaar ‘Viva Magenta’, een mix voor rood, roze en paars, eerder iets voor jou.

Super Stay Vinyl Ink van Maybelline, 17,99 euro.

Glanzende huidjes
Glanzende, dauwfrisse huidjes blijven ook dit jaar de trend. Een goede huidverzorging is de basis: hoe beter je je huid verzorgt, hoe mooier ze zal zijn. Op zoek naar een gezonde glow? Neem dan zeker een product met vitamine C, retinol of glycolzuur op in je skincareroutine. Ook crèmeproducten zoals blush of highlighter die je makkelijk met je vingers op de huid aanbrengt, blijven populair. Het nieuwe serum uit de Hyper Real-lijn van M.A.C werd speciaal ontwikkeld om de huid onmiddellijk te verbeteren en vormt een mooie gladmakende basis voor make-up. Steringrediënt is de Japanse pioenroos die zorgt voor glans en de huid na verloop van tijd verbetert.

Hyper Real Serumizer van M.A.C, 70 euro via maccosmetics.be

Wapperende wimpers
Vergeet dure, en soms onnatuurlijk uitziende wimperextensions. Dit jaar grijpen we terug naar de goede oude mascara. De nieuwe formules beloven extra lange wimpers en volume. De Telescopic Lift mascara van L’Oréal Paris heeft een uniek borsteltje met dubbele haakjes en een formule met ceramidecomplex dat de wimpers maar liefst 5 mm verlengt en lift. Ook de ‘Push Up Lashes’-mascara van Charlotte Tilbury is een aanrader voor wie op zoek is naar XXL-wimpers.

Pillow Talk Push Up Lashes Mascara van Charlotte Tilbury, 29 euro. Via debijenkorf.be

Supermodel jukbeenderen
TikTok is een onuitputtelijke bron van vaak bizarre beautytrends, al passeert er af en toe een ‘make-up hack’ (vrij vertaald: trucje) dat het proberen waard is. Hollywoodsterren laten hun wangvet chirurgisch verwijderen om hun jukbeenderen te benadrukken maar als het van TikTok afhangt kan het ook gewoon met make-up. Laat traditionele contourtechnieken voor wat ze zijn en volg met een contourstick een lijn onder je jukbeenderen en buig op een paar centimeter van mondhoek af naar beneden. Verbind het start- en eindpunt met een lijn die over het kaakbeen loopt. Blend de lijnen zachtjes uit met een make-upborstel. Et voila : jukbeenderen als die van Bella Hadid.

Sculpting touch creamy stick contour van Kiko, 10,99 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier