Diëten? Doe maar normaal!

Nog nooit was er zoveel aandacht voor gezonde voeding. De vele dieethypes zijn niet meer op een hand te tellen. We worden er allemaal dagelijks mee geconfronteerd: op televisie, in de krant, op het internet of bij sociale contacten. Dieetpsychologe Heleen Ligtelijn gooit het echter over een andere boeg.

dieet

Ligtelijn bekeek hoe gezond al die diëten zijn op lange termijn. In haar boek ‘Op dieet? Doe normaal’ stelt ze dat we aan het doorslaan zijn in ons streven naar gezond eten, afvallen en de nieuwste dieettrends. Volhouden valt echter niet mee, want hoewel de meeste diëten ons precies voorschrijven wat wel en niet mag, vertellen ze er niet bij hoe je dat dan moet aanpakken. Ligtelijn telt geen calorieën, ze neemt ons eetgedrag onder de loep.

 Op dieet? Doe normaal! helpt je ontdekken welk type eter je bent en waarom je eet. Verander vervolgens je eetgedrag en ga weer normaal eten. Een keer een taartje of een pizza mag dan best.

In dit boek geen recepten of richtlijnen over hoeveel calorieën je dagelijks moet eten. Verwacht ook geen suggesties over het wel of niet schrappen van koolhydraten of het koken met kokosvet. Dit boek begint waar andere dieetboeken stoppen en gaat puur over eetgedrag. Want hoewel we veel weten over gezonde voeding, zijn er maar weinig mensen die blijvend hun overgewicht kwijtraken.

Op dieet? Doe normaal, Heleen Ligtelijn, 17,99 euro, uit bij Kosmos Uitgevers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier