Dina helpt toffe boeren opnieuw aan een nog toffer lief: “Zowel voor mij als voor de boeren een vaste waarde”

Dina Tersago doorkruist de komende maanden opnieuw heel Vlaanderen. Bestemmingen: de boerderijen van zes nieuwe boeren. Missie: die toffe boeren aan een nóg toffer lief helpen. En daarvoor heeft de presentatrice de kijker nodig. Vanaf morgenavond stelt Dina vijf nieuwe boeren en één boerin voor in twee oproepafleveringen, en daarna gaan Cupido’s lijnen open.

Geen Blind Verliefd komend seizoen. Deze keer krijgt Vlaanderen de nieuwe boeren al helemaal te zien in de oproepafleveringen. In primeur zelfs, want in aanloop naar de uitzendingen op 12 en 19 juni, houdt VTM de identiteiten van het zestal nog even geheim. Dina Tersago licht wel al enkele tipjes van de sluier op. “Naast enkele melk- en vleesveeboeren, strikten we dit seizoen ook voor de eerste keer een biodynamische boer en een vlasboer. Ik vind het zo fijn om ondergedompeld te worden in twee compleet nieuwe werelden. Al zal ik waarschijnlijk niet veel tijd hebben om me te verdiepen in de gang van zaken op de boerderij. Ik heb immers weer heel wat pijlen af te schieten. Ik vind het prachtig om te zien hoe één briefje, mailtje of videoboodschap, de start kan zijn van een leven samen. Dat besef blijft me elke keer overdonderen.”

Aan welk seizoen zitten we ondertussen? Er lijkt geen sleet te komen op de formule van ‘Boer zkt Vrouw’.

“Dit wordt het zestiende seizoen! Wij blijven maar voortdoen. Dat heeft te maken met de opvallend grote interesse van de boeren na een toch spraakmakend vijftiende seizoen. We vonden zoveel leuke boeren die wilden meedoen. En ook ikzelf blijf het plezant vinden. Zowel voor mij als voor de boeren – en voor de zender – is Boer zkt Vrouw een vaste waarde. Het programma is in ieder geval nog lang niet op.”

Voor komend seizoen hoop ik wel dat Cupido een beetje beter zijn best doet

Vorig seizoen bleek vrij sensationeel, maar wat liefde betreft niet erg succesvol.

“Er is heel veel geschreven en gepraat over seizoen 15, dat klopt. Het heeft Vlaanderen wel in de ban gehouden, ook al hebben wij die sensatie zeker niet in de hand gewerkt. Maar iedereen wilde wel weten: wat is er daar precies aan de hand? Daardoor zijn de mensen blijven kijken en beginnen te kijken. Voor komend seizoen hoop ik wel dat Cupido een beetje beter zijn best doet. (lacht)”

Kun jij je voorstellen dat er ooit een einde zou komen aan ‘Boer zkt Vrouw’?

“Goh, het kan na elk nieuw seizoen afgelopen zijn. Na tien jaar zeiden we: misschien is het nu wel goed geweest. Maar de vraag bleef groot, ook vanuit de boeren zelf. Daardoor zijn er altijd redenen genoeg geweest om door te gaan. Ook nu zitten we weer met een mooie mix van leuke boeren. Eerst verbaasde me dat nog een beetje. Ik vreesde dat ze door vorig seizoen wat zouden ontmoedigd zijn. Maar ze blijken allemaal supergemotiveerd. Het is een heel leuke bende samen.”

Waarom zijn jullie eigenlijk afgestapt van het concept ‘Blind Verliefd’?

“Het Blind Verliefd-gegeven was leuk als teaser de afgelopen jaren, het gaf een nieuw elan aan het programma en maakte de boeren wat mysterieus. Zo proberen we Boer zkt Vrouw steeds nieuw en verfrissend te maken. Het Blind Verliefd-gegeven was leuk voor het programma maar leverde misschien niet per se meer brieven op en dat is uiteindelijk ook belangrijk. De boeren zijn zo tof en ontwapenend dit seizoen, dat we hen opnieuw meteen in volle glorie gaan tonen.”

‘Boer zkt Vrouw’, oproepafleveringen op maandag 12 en maandag 19 juni om 20.35 uur bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier