Tomorrowland organiseert eerste duurzaamheidsconferentie voor jongeren

Tomorrowland op de Schorre in Boom is al afgetrapt, maar behalve feesten staat er nog veel meer op de agenda. De organisatie pakt namelijk uit met de duurzaamheidsconferentie, de “Love Tomorrow Conference”. Op 28 juli verwelkomt de Love Tomorrow Foundation nationale en internationale sprekers in vier verschillende thema’s. De organisatie wil vooral jongeren stimuleren om actie te ondernemen voor een beter milieu. 

“Do something good today that tomorrow will thank you for.” Een toepasselijk credo voor de Love Tomorrow Foundation – het duurzaamheidsplatform van Tomorrowland – die de daad bij het woord voegt. Tijdens de Love Tomorrow Conference worden 5.000 nationale en internationale bezoekers er ondergedompeld in vier cruciale duurzaamheidsthema’s.

Van empathie tot biodiversiteit en technologie

‘Eat, Sleep, Rave Repeat’ gaat over hoe handelingen in ons dagelijks leven niet alleen onze eigen gezondheid bepalen, maar ook die van de planeet. Bij ‘To be human (and beyond)’ vertellen sprekers over de nood aan empathie om de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te gaan. ‘Next nature’ gaat over het klimaat, water en behoud van biodiversiteit. In ‘Let’s talk about tech’ bespreken de gasten een duurzame, efficiënte en circulaire economie. Tonnen inspiratie dus voor de geëngageerde jeugd van vandaag voor de wereld van morgen.

Line-up van duurzaamheidsexperten

Vergeet Dimitri Vegas & Like Mike of Steve Aoki. Dé line-up van deze festivalzomer vind je op de Love Tomorrow Conference. De eerste combinatie van internationale voorvechters, activisten en ondernemers die er met hun ideeën duurzame zaadjes zullen planten is niet min. De huidige line-up wordt nog aangedikt, maar onderstaande gasten tekenen al zeker present.

Internationale sprekers:

  • Yuval Noah Harari – Israëlisch historicus die wereldberoemd werd met zijn boeken ‘Sapiens’, ‘Homo deus’ en ‘21 lessen voor de 21e eeuw’.
  • David Sirota – Amerikaanse scenarist van Don’t Look Up (2021): een satirische film over waarschuwende klimaatwetenschappers die niet serieus worden genomen.
  • Ida Engberg – Zweedse dj en vurig activiste voor milieu- en dierenrechten.
  • Ali Tabrizi – Britse filmmaker die met de documentaire Seaspiracy (2021) de impact van de visserij op het milieu in kaart brengt.

Sprekers uit de Benelux:

  • Nadine Bongaerts – Nederlandse experte in synthetische biologie: het programmeren van DNA waarmee ze foie gras ontwikkelt op basis van eendencellen.
  • Lieven Vanlommel – Vlaamse oprichter en CEO van Foodmaker, een duurzame restaurantketen die met lokale ingrediënten werkt.
  • Cécile van Oppen – Nederlandse oprichtster van Copper8, een advies- en onderzoeksbureau dat de transitie naar een circulaire economie wil versnellen.

Volgens Joris Beckers, de woordvoerder van de conferentie wil de organisatie jongeren motiveren om aan hun toekomst de denken. “Met de Love Tomorrow Conference willen we sceptici overtuigen, de reeds overtuigden inspireren, en de geïnspireerden echte verandering laten creëren.”, klinkt het.

Tekst Justine Cottenie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier