Lynn Van den Broeck over haar avontuur: “De opnames zijn nu al een paar maanden achter de rug, en eerlijk: ik mis het soms nog.” (foto VTM) © Thomas Geuens

Actrice Lynn Van den Broeck zoekt haar limieten op in ‘Special Forces’: “Ik zou het onmiddellijk opnieuw doen”

Naam, faam en status worden weggevaagd. Bij de Special Forces tellen enkel de missie en het resultaat. Dat ondervinden Davina Simons, Saïd Boumazoughe, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Ismaïl Abdoul, Jan Bakelants, Gers Pardoel, Lynn Van den Broeck, Nora Gharib, Olivier Deschacht en Geert Meyfroidt wanneer ze in het nieuwe seizoen van ‘Special Forces’ in de schaduw van de elitegroep stappen.

In het tweede seizoen van het VTM-programma Special Forces laten de elf bekende rekruten alles achter hun comfort, hun bekendheid, hun privileges voor de zwaarste militaire opleiding die er bestaat. Een week lang vechten ze in de wildernis van Zuid-Afrika tegen de demonen van twijfel, pijn en uitputting. Wie beschikt over het juiste fysieke en mentale profiel om het eind van de opleiding te halen? Het wordt geen strijd tegen elkaar maar tegen zichzelf.

Dus, Lynn, jij dacht na dat heftige eerste seizoen: daar wil ik me ook wel eens aan wagen?

“Eigenlijk wel. (lacht) Ik was eigenlijk wel benieuwd naar hoe goed ik dat zelf zou kunnen. En plots belde VTM.”

Moet je een beetje sadomasochistisch van aard zijn om hieraan mee te doen?

(lacht) “Je moet in ieder geval wel wat lef hebben. En in redelijk goede lichamelijke staat. En misschien moet er ook wel ‘een hoek af’ zijn. Zo’n kantje dat er wel de uitdaging van inziet.”

Lynn Van den Broeck (uiterst rechts) over haar avontuur: “De opnames zijn nu al een paar maanden achter de rug, en eerlijk: ik mis het soms nog.” (foto VTM)
Lynn Van den Broeck (uiterst rechts) over haar avontuur: “De opnames zijn nu al een paar maanden achter de rug, en eerlijk: ik mis het soms nog.” (foto VTM) © Thomas Geuens

“Ik kon de rompslomp van het dagelijkse leven even loslaten. En daar vond ik een zekere magie in”

En je kreeg niet toevallig al snel spijt van je deelname?

“Nee, absoluut niet. De opnames zijn nu al een paar maanden achter de rug, en eerlijk: ik mis het soms nog. Natuurlijk was het afzien en zwaar en heb ik vaak gedacht dat ik het niet ging kunnen. Maar ik heb nooit spijt gehad. Sterker nog, ik zou het zo opnieuw doen, hoe raar dat ook klinkt. Want het is heel heftig en het programma zit dan ook vol heftige beelden. Maar ergens vond ik het heel prettig om even ontkoppeld te zijn van het dagelijkse leven. Ik moest aan niks anders denken dan mijn orders. Dat gaf me rust. Ik was enkel en alleen bezig met overleven, en voelde me daardoor heel dicht bij mezelf. Verder was er niets: geen afspraken, geen gsm, geen was die gedaan moest worden, geen eten dat gekookt moest worden. Ik kon de rompslomp van het dagelijkse leven even loslaten. En daar vond ik een zekere magie in. En naar dat gevoel heb ik soms heimwee, zeker nu ik weer met duizend-en-één andere dingen bezig ben.”

Waar had je het meeste schrik voor?

“Slaapgebrek. Dat is een van mijn grootste vijanden. Ik kan functioneren als ik weinig geslapen heb, maar ik word dan altijd heel emotioneel. Mijn kranen staan dan open. Dat had ik als kind al, en nu nog steeds huil ik heel snel in drukke weken met weinig slaap. Dus dat wist ik wel op voorhand. Zo’n slaaptekort legt een forse ballast op je mentale welzijn en uiteindelijk ook op je lichaam. Ik had geen last van koude, hitte of het gebrek aan eten, maar het slaaptekort was pittig. Na de proeven konden sommige rekruten meteen de slaap vatten, terwijl ik nog aan het natrillen was.”

‘Special Forces’; seizoen 2, vanaf maandag 22 april om 20.40 uur bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier