(foto (foto Lorenzo Suvee)

Comedyshow van Philippe Geubels wordt vanavond live uitgezonden: “Ik voel toch wat extra stress”

Philippe Geubels speelt vanavond in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen zijn voorstelling ‘Geubels gaat in bad’. Dagelijkse kost voor de comedian, zou je denken, maar de show wordt deze keer live uitgezonden op VRT 1. Een primeur in Vlaanderen. “Het leek me een leuk idee om de mensen thuis de live ervaring van in de zaal aan te bieden.”

De Amerikaanse komiek Chris Rock deed het hem al voor op Netflix, maar in Vlaanderen is het nog nooit eerder vertoond: een stand-upcomedian die zijn show live naar de Vlaamse huiskamers brengt. Philippe Geubels waagt er zich als eerste aan met zijn voorstelling Geubels gaat in bad, waarmee hij al een jaar door Vlaanderen en sinds kort ook Nederland toert.

Een leuk idee, maar is dat niet gevaarlijk? Er kan toch altijd iets mislopen tijdens zo’n optreden.

“Absoluut, maar dat maakt het net zo spannend. Ik doe dit voor de kick; ik wilde dit toch eens gedaan hebben. Om misschien nooit meer te herhalen. Het is in ieder geval spannender en specialer dan een show opnemen en achteraf monteren. De mensen thuis krijgen nu de live ervaring van in de zaal aangeboden. Ik vond dat een tof element.”

Je klinkt kalm. Zorgt dit niet voor extra spanning?

“Toch wel. Ik voel extra stress. Ik heb er afgelopen week al over gedroomd. Misschien voel ik op het podium wel zoveel spanning dat ik mijn tekst vergeet. Al lijkt de kans daarop klein; ik toer al een jaar door Vlaanderen met deze show. Maar mocht het wel gebeuren, dan hebben de mensen dat ook eens meegemaakt. Het lastige is dat zo’n comedyshow eigenlijk nooit klaar is. Dat is een levend organisme dat blijft groeien en evolueren. Over een half jaar zeg ik misschien: dit was een beter moment om hem live uit te zenden.”

© ©Damondebacker

“Mijn show is voor 90 procent flauwekul, 10 procent sérieux”

Heel wat fans hebben de voorstelling al ergens live gezien. Voor de mensen die nog niet zijn komen kijken: waarover gaat de show?

“Goh, over heel wat flauwekul eigenlijk. Over mijn huwelijk, over eten, over de vaatwasser en foodtrucks. Maar er zit ook wel een zekere sérieux in, over niet weglopen van je verdriet. Ik schat het zo in: 90 procent flauwekul, 10 procent sérieux.”

Je speelt de komende maanden vooral in Nederland. Geniet je daar nog van, zo’n tournee in het buitenland?

“Het onderweg zijn is uiteraard minder leuk. Er zitten wel wat verre verplaatsingen tussen. Maar optreden in Nederland blijft geweldig. Ik heb daar een heel enthousiast publiek. De voorstelling heb ik uiteraard wel wat moeten aanpassen.”

Behalve stand-upcomedian ben je ook tv-maker. Het nieuwe seizoen van ‘Hotel Romantiek’ is afgelopen week begonnen. Volgens Gloria Monserez het beste seizoen ooit.

“Ongetwijfeld! Voor mij is dit het tweede seizoen en het is zonder twijfel het beste. We hebben zulke speciale kandidaten, een prachtig kasteel in een zeer tof land – Polen dus. En we hebben ons enorm geamuseerd.”

Wat mag ik je nog toewensen voor 2024?

“Een geslaagde liveshow vanavond. (lacht) En een geslaagd derde seizoen van Taboe. Dat gaan we later dit jaar opnemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier