Dimitri ‘Vegas’ Thivaios: “

Dimitri Vegas is nu te zien in een kerstfilm: “Ik mis het Sportpaleis wel”

Voor Dimitri Thivaios, wereldberoemd als Dimitri Vegas, ziet het eindejaar er dit keer anders uit: zonder traditionele (en uitverkochte) Sportpaleizen, maar met een Hollywoodfilm in kerstsfeer waarin hij een kleine rol heeft. “Soms heb ik spijt dat ik niet eerder met acteren ben begonnen. Maar van de andere kant: ik had iets anders te doen dat vrij goed gelukt is.”

In de donkere vergaderzaal van Smash The House, het platenlabel van Dimitri Vegas, mag ik met de wereldberoemde deejay ontbijten. Ik heb geluk: Dimitri blijkt één grote zonde te hebben – koffiekoeken – en ik ben net naar de warme bakker geweest. “Ik heb er net een traditionele vastenperiode van vijf dagen op zitten. En ik heb een maand geen alcohol gedronken. Dat doe ik zo’n twee keer per jaar, omdat ik voor de rest vrij bourgondisch leef. Ik ben veel op pad en eet dan vaak op restaurant. Niet dat ik elke dag drink, zeker niet, maar ik drink toch geregeld een glaasje tijdens het eten, zeker in de zomermaanden wanneer wij in Ibiza wonen. Daarom vind ik het belangrijk om twee keer per jaar een maand heel sober te leven. Ik ben nu trouwens net klaar met die maand, prima getimed met de verjaardag van Anouk en een heel uitgebreid kerstfeest in het vooruitzicht.”

Hoe ziet jouw zondagochtendroutine eruit?

“Altijd anders. Ofwel ben ik op tour en heb ik op zondag een vlucht te halen, naar huis of naar een volgende bestemming. Al heb ik sinds mijn zoon London geboren is, en sinds de pandemie in het algemeen, meer de connectie met Antwerpen gemaakt. Ik ben vaker thuis dan vroeger, en op zondagochtend spring ik graag op de fiets om koffiekoeken te halen bij onze bakker Dellafaille. Dat is zowat traditie geworden. In de zomermaanden, van juni tot oktober, zitten we voornamelijk in Ibiza, waar ik wekelijkse shows heb in club Ushuaïa.”

Met wie zou jij graag een zondag doorbrengen?

“Als het nog had gekund: met mijn vader. Hij is twee jaar geleden overleden. Het zou fijn zijn om nog een dagje met hem te mogen doorbrengen.”

Hoe ziet Kerstmis er eigenlijk uit ten huize van Dimitri Vegas? De afgelopen tien jaar stonden jullie in deze periode in uitverkochte Sportpaleizen. Dit jaar is daar voor het eerst geen sprake van.

“Klopt. En eerlijk, ik mis die shows wel een beetje. We hebben natuurlijk zelf beslist om ermee te stoppen, na bijna tien jaar. We wilden in schoonheid eindigen met twee uitverkochte Sportpaleizen. We hadden er gerust nog een paar jaar bij kunnen doen, maar ons management en eigenlijk ook Mike (broer Like Mike, red.) wilden in deze periode op andere plaatsen in de wereld kunnen toeren. Maar als het aan mij lag, stonden we nog in het Sportpaleis. Ik kan nogal vasthouden aan tradities. Op Kerstmis zelf komt traditioneel heel de familie samen. We hebben op of rond kerst nooit shows aangenomen. Op oudejaarsavond uiteraard wel. Ik heb Nieuwjaar op de meest bizarre plaatsen ter wereld gevierd.”

Vooruitblik naar 2024

“Of we in 2024 weer naar Ibiza trekken? Absoluut! Ibiza gaat zeker gebeuren, met heel veel shows. We werken momenteel ook aan een nieuw album. We hebben onze sound wat heruitgevonden. We zijn teruggegaan naar de sound waar ik mee gestart ben, de rave-techno-trance van de jaren 90. Daarop zijn we verder gaan borduren. Het plan is om dat album tegen het begin van de zomer uit te brengen. In februari komt er ook nog een nieuwe solosingle van mij aan. En ik hoop natuurlijk op een paar leuke filmrollen tussendoor.”

Nieuw deze kerst is de ‘kerstfilm’ waarin je speelt. ‘It’s a Wonderful Knife’ is sinds afgelopen woensdag te zien in de bioscoop.

“Het is een ietwat geflipte kerstfilm, een leuke twist op een kerstklassieker, die het blijkbaar goed doet in Amerika. Het is een leuke film, met een heel speciaal sfeertje, geschreven door Michael Kennedy, een supergoeie schrijver.”

“Ik sta nog maar in het begin van mijn acteercarrière, en ik wil zo ver mogelijk geraken. Ik doe niks halfbakken”

Langzaamaan begin je de acteerrollen op te stapelen. Loopt het zoals je het hoopte?

“Ik sta nog maar in het begin van mijn acteercarrière, en ik wil zo ver mogelijk geraken. Ik doe niks halfbakken. Maar het is natuurlijk een heel ander traject dan met de muziek. Ik heb mijn eigen muzieklabel, ik organiseer mijn eigen shows, ik release nummers wanneer ik het wil. Met film of tv ben je een kleine schakel in een grote productie. En in tegenstelling tot in de muziek ben ik in de acteerwereld geen grote naam. Ik heb al zoveel audities gedaan en al zo vaak naast de rol gegrepen. Net daarom heb ik enorm veel respect voor acteurs. Je moet telkens een serieuze portie afwijzing kunnen accepteren. Het is moeilijk om dat niet persoonlijk op te vatten. Soms is het frustrerend. Als artiest zit ik op een niveau waar veel beweegt en ik zelf veel in beweging kan zetten. Als acteur sta ik onderaan de ladder. Ik heb natuurlijk ook een paar keer pech gehad. Zoals met de film Batgirl die onverwacht werd afgevoerd terwijl hij al ingeblikt was. Ik had daarin een paar geweldige scenes met Michael Keaton, een held van me. Die rol was a dream come true voor mij. Maar plots trekt de producent er de stekker uit om een of andere reden. Ik had ook nog een superkleine rol in de laatste Star Wars-film. Drie dagen hebben we daarvoor gefilmd, voor uiteindelijk maar een stukje van tien seconden waarin ik niet eens te zien ben. Dat zijn teleurstellingen. Normaal gezien zou ik nu ook een film aan het opnemen zijn, maar drie weken geleden kreeg ik het nieuws dat de actrice die de hoofdrol speelde moest afzeggen. De opnames worden nu een maand uitgesteld, wat voor mij nog net zou lukken. Maar als er nog een maand bij zou komen, dan komt de opnameperiode in het vaarwater van mijn shows. En die zeg ik niet af.”

Denk je dat het ergens een obstakel is voor je acteercarrière dat je zo bekend bent als dj?

“Ik denk niet dat het een voordeel is, nee. Mensen denken nu eenmaal graag in hokjes. Andersom zou dat ook zo zijn: als een bekend acteur plots dj wil worden, dan springen mensen daar ook niet meteen op. Ik heb wel het gevoel dat ik me meer moet bewijzen dan een ander. Daarom probeer ik ook ver weg te blijven van het BV-schap. Ik duik niet op in spelprogramma’s. Net omdat ik weet dat het niet in mijn voordeel werkt als acteur.”

‘It’s a Wonderful Knife’ is sinds woensdag uit in de bioscoop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier