Moeke’s kriekentaart

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag een heerlijk recept van de Moeke van Anne-Mie (69) uit Melle.

Vandaag deelt lezeres Anne-Mie haar bijzondere familierecept. Anne-Mie: “Mijn moeder zaliger, ons Moeke, stelde zelf het recept voor deze kriekentaart samen. In onze fotoalbums zie je deze taart op zowat elke verjaardagsfoto. Toen ze ziek werd gaf ze mij haar handgeschreven recept. En zo zetten we haar traditie dus met een grote glimlach verder.”

In onze fotoalbums zie je deze taart op zowat elke verjaardagsfoto”

Anne-Mie is ondertussen een fervent hobbybakker, ze nam deel aan het tv-programma Bake Off en bakt de mooiste kindertaarten, van Bumba tot Unicorns. En toch blijft Moeke’s kriekentaart een echte favoriet. “De eenvoudige zanddeegbodem is echt heerlijk smaakvol en krokant. En een blik rijstpap en krieken opentrekken dat kan toch iedereen? Het is een bijzonder idee dat er nu misschien nog veel meer mensen zullen genieten van de heerlijke taart van Moeke”, vertelt Anne-Mie trots.

Dit heb je nodig

Bodem:

• 115 g boter

• 100 g poedersuiker

• 225 g bloem + extra

• 1 tl vanille-extract

• 2 tl bakpoeder

• 3 el water

• Boter

Vulling:

• 2 blikken rijstpap

• 1 bokaal kersenvlaaivulling

Afwerking:

• 250 ml volle room

• 2 el poedersuiker

• 1 tl vanille-extract

Extra: 2 bladeren bakpapier, bakvorm (24 cm)

Zo maak je het

• Zeef de bloem en het bakpoeder in een mengkom

• Voeg de rest van de ingrediënten voor de bodem toe

• Kneed kort tot gladde deegbol

• Wikkel de deegbol in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast

• Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen twee vellen bakpapier

• Vet een taartvorm in met een beetje boter en bestrooi met bloem

• Leg het deeg in de taartvorm

• Plaats de vorm in de diepvries en laat het deeg bevriezen

• Verwarm je oven voor op 180°

• Strijk de rijstpap uit over het bevroren deeg

• Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven

• Laat afkoelen en haal de taart vervolgens uit de vorm

• Klop de room met de poedersuiker en het vanille-extract op tot een stevige slagroom

• Schep de slagroom op de taart

• Tip: Hou eventueel nog een beetje slagroom apart om de taart te versieren

• Verdeel de kersenvlaaivulling over de slagroom

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier