Bruin-beige ton-sur-ton interieurs zijn helemaal on trend. Voeg daar nog een eyecatcher fauteuil aan toe en je interieur is af! (foto Getty)

De interieurtrends van het najaar: van sierlijsten tot geometrische prints

De verwarming mag stilaan weer aan. Interieurwinkels vullen hun rekken met nieuwe collecties. Scholen draaien terug op volle toeren en de herfst is in het land! Tijd om grote plannen te smeden voor je interieur! Ik geef jullie graag de meest actuele trends mee die dit najaar een opvallende opmars zullen kennen!

• Een vlak wit plafond? Neen! Dit najaar breekt de plafondrevolutie door! Mee geverfd in de kleur van je wanden? Of misschien in een speels contrasterend kleurtje? Durf te experimenteren. Zeker in een aparte kamer of een ruimte waar je niet heel de dag doorbrengt is het de moeite om deze look eens te proberen. Een andere trend is de comeback van sierlijsten of rozetten. Een patroon, een lijst rondom, een boord rondom de ruimte? Een lijst kan een sjieke, elegante en tijdloze uitstraling geven. Zelf met hedendaags meubilair kan het perfect matchen!

• De opmars van organische vormen zet zich voort! Je kan geen nieuwe collectie zien verschijnen zonder dat er organische vormen in voorkomen. Tafels in speciale grillige vormen, sofa’s in een halve maanvorm, spiegels in een blobvorm, je vind het allemaal! Erg leuk om er all the way voor te gaan, of met gewoon één stuk je huidig interieur een nieuwe frisse look te geven!

Maximalisme met decoratie en aankleding is helemaal hot! Een rustige neutrale basis kan je helemaal pimpen met decoratie in verschillende kleuren. Combineer zowel groen, oranje, oker, bruin, roze en geel. Kussens, vaasjes, een plaid, een tapijt. Verschillende felgekleurde items kunnen een interieur er erg levendig en fris laten uitzien. Zoek vooral de juiste balans. Eentje voor de durvers!

• Uitgesproken prints op sierkussens zijn alom te vinden. Combineer je zitbank dit najaar met kussens met opvallende organische en geometrische prints. Ook floshes en extra lange franjes geven je sierkussens een extra wauw-effect!

Bruin-beige ton-sur-ton interieurs zijn helemaal on trend! (foto Getty)
Bruin-beige ton-sur-ton interieurs zijn helemaal on trend! (foto Getty) © Victoriia Kovalchuk Getty Images

Bruin-beige ton-sur-ton interieurs zijn helemaal on trend! Bruin, beige, lichtgeel, zandkleuren en oker geven een licht interieur meer warmte.

Terracotta blijft dé accentkleur van het moment. Terracotta met een meer rodere, oranje of bruine ondertoon zorgen voor een echt natuurlijk cocoon gevoel. Gebruik de kleur als stof voor een zetel, voor decoratie elementen of als accentkleur op je wanden. Zowel bij een winters als zomers interieur kan deze kleur matchen!

• Een traditioneel Britse stijl waar groene en rode tinten, moulures, klassieke stoffen en patronen een statige basis vormen kent een heuse comeback. Gecombineerd met moderne en kunstzinnige items krijg je een uitgesproken eclectisch geheel. Deze stijl is vooral mooi in klassieke stadspanden of statige boerderijwoningen.

• Een eyecather fauteuil is hét must-have meubelstuk van het moment. Kies een opvallend en mooi zeteltje om bij te zetten in je zithoek. Een chubby, bol en afgerond aaibaar model? Of misschien wel een elegant zeteltje met een handgemaakt houten onderstel? Of toch een echte designklassieker? Kies iets dat opvalt in je interieur, puur in zijn eenvoud of misschien toch in een knallend kleurtje? (Door Bart Appeltans)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier