Nathalie Meskens aan de vooravond van de lancering van haar eerste mini-album: “Ik kan nu alleen maar hopen dat ik mensen met mijn muziek kan verwarmen en omarmen.” (foto Domen & Van de Velde)

Nathalie Meskens pakt uit met allereerste EP: “Ik ben weer klaar voor het podium”

Afgelopen vrijdag loste ze nog een nieuwe single, aanstaande vrijdag pakt Nathalie Meskens – onder haar artiestennaam MSKNS – uit met haar allereerste EP ‘Morning Glory’. “Er zijn zaken die ik van me af wilde schrijven en verhalen die ik wilde vertellen in de vorm van muziek.”

Het is van maart geleden dat MSKNS, beter bekend als Nathalie Meskens, nieuwe muziek uitbracht. Maar daar brengt ze nu verandering in, grote verandering zelfs. Want vrijdag brengt de zangeres namelijk haar allereerste EP Morning Glory uit. Op die EP prijken nieuwe nummers, maar ook haar twee vorige singles You Knocked Down My Walls en Gotta Run.

Hoe spannend is dat, zo’n eerste mini-album? Valt dat te vergelijken met een film die uitkomt of een tv-show die op antenne gaat?

“Nee, dat is toch nog een ander gevoel. In tv-programma’s of een film maak je altijd deel uit van een team waarin ik elke schakel even belangrijk vind. Je zit niet mee in de montage, je zit niet aan de schrijftafel. Bovendien heb je, als je acteert, ook nog een personage waar je in kunt kruipen. Met mijn muziek zit ik volledig in de driver’s seat. Ik schrijf de teksten zelf, de cover van Bill Withers (Ain’t No Sunshine) niet meegerekend. En ik schrijf eerder autobiografisch; ik deel ervaringen uit mijn leven. Daardoor sta ik met zo’n EP als het ware in mijn bloot gat. Ik voel me heel kwetsbaar, maar dat vind ik er net zo mooi aan. Het maakt het in ieder geval wel extra spannend. Ik kan nu alleen maar hopen dat ik mensen met mijn muziek kan verwarmen en omarmen, zoals andere muziek ook zo vaak met mij heeft gedaan.”

“Ik voel me heel kwetsbaar, maar dat vind ik er net zo mooi aan”

Je trekt volgend jaar op tournee met je muziek. Valt dat te combineren met je tv-werk en met het moederschap?

“Ik heb heel mijn leven alles gecombineerd. Dat is dus wel bekend terrein. Maar de laatste jaren ben ik vooral mama geweest en heb ik kinderen op de wereld gezet. Daar lag de focus voor de volle honderd procent op. Qua televisiewerk deed ik maar één project per jaar. Maar op dit moment, los van het feit dat ik nog moe ben omdat mijn kinderen nog niet echt doorslapen, voel ik dat er opnieuw ruimte komt voor nieuwe plannen en projecten. Zoals een muzikale theatertournee volgend jaar. Daar kijk ik nu al enorm naar uit.”

Mis je het podium en het applaus?

“Eigenlijk wel. Ik was afgelopen zomer met de kinderen naar een of andere show aan het kijken op vakantie, en er volgde een enorm luid applaus. Plots kreeg ik kippenvel; het was zo’n geluid dat ik al lang niet meer voor mezelf had gehoord. Zalig, zo’n applaus. Ik besefte toen dat ik er klaar voor was.”

Je bent momenteel te zien in ‘Starstruck’, een nieuwe muziekshow op VTM. Komt er ook nog meer tv aan? Of wil je toevallig weer gaan acteren?

“Ik heb zeker wel weer zin om te acteren. De afgelopen jaren heb ik niet op een set kunnen of willen staan, net omdat films of series zoveel tijd opeisen en ik dus niet fulltime mama kon zijn. Maar als de kinderen een beetje groter worden en naar school beginnen te gaan, zie ik mezelf over een jaar wel weer op de set staan. Ze mogen mij alvast bellen.” (lacht)

‘Morning Glory’, de allereerste EP van MSKNS, is vanaf vrijdag 15 december overal beschikbaar. Beluisteren kan via: https://lnk.to/MorningGlory

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier