‘The Regime’ gaat over een Europees autoritair regime dat op het punt staat in elkaar te storten. (gf)

“Van Griselda tot ‘onze’ Jennifer en Matthias”. Erik Van Looy tipt zijn toppers op Streamz en Netflix

Gezellig in de zetel genieten van een filmpje of serie? Met een voordelige formule van Telenet geniet je zowel van het aanbod van Streamz als van Netflix. In die overvloed van nieuwe films en series is het soms moeilijk om te beslissen. Gelukkig hebben we een expert om ons daarbij te helpen. Regisseur en presentator Erik Van Looy tipt ons enkele leuke films en series.

“Van mijn eerste tip schrik ik zelf een beetje: Blue Eye Samurai”, lacht Erik Van Looy hartelijk. “Het is een Japanse animatieserie. Ik ben normaal gezien niet te vinden voor animatie, maar deze reeks schijnt een fenomenaal epos te zijn over een vrouwelijke samoerai in het Japan van de jaren 1600.” Blue Eye Samurai is te zien op Netflix, net als Griselda, een andere reeks waar Erik naar uitkijkt. “Over het leven van de Colombiaanse Griselda Blanco, een soort vrouwelijke Pablo Escobar. Zij was de leidster van een ongelofelijk brutaal drugskartel. Je kan je afvragen of daar niet al genoeg series en films over hebben gezien, maar deze nieuwe serie triggert me. Zeker omdat Sofía Vergara de hoofdrol speelt. We zijn gewend haar grappige kant te zien in Modern Family, maar dit zal heel andere koek zijn. Dit is ongetwijfeld de rol van haar leven.”

De eigenzinnige keuzes van Matthias

Over naar Streamz dan. “Northern Lights, een Ierse miniserie, wil ik zéker zien. Een reeks over een man en een vrouw die elkaar op een dieptepunt leren kennen. Stilaan worden ze samen gelukkiger. In deze serie is een belangrijke rol weggelegd voor Jennifer Heylen, een van mijn favoriete juryleden in De Slimste Mens ter Wereld en daarnaast ook een heel goede actrice. Dit is haar belangrijkste internationale rol tot nu toe. Ik vind het knap hoe ze telkens weer grote stappen voorwaarts zet. En ik vraag me vooral af hoe ze het ervan af zal brengen om voor één keer niet grappig te zijn”, lacht Erik. “Ook naar The Regime kijk ik uit, een nieuwe HBO-reeks met Matthias Schoenaerts en Kate Winslet. The Regime gaat over een Europees autoritair regime dat op het punt staat in elkaar te storten. Dit is al de tweede keer dat Kate Winslet en hij samenwerken. Ze zei ooit, net als Charlize Theron, dat Matthias een van haar favoriete acteurs is. Terecht! Ik had twee keer het genoegen om met hem samen te werken en hij ís een natuurtalent. Zoals Matthias lopen er maximum tien acteurs ter wereld rond. Er zijn weinig acteurs die zoveel diepgang kunnen leggen in een rol. Ik vind het daarnaast ook heel knap dat hij eigenzinnige keuzes blijft maken. Dat doet je soms vergeten dat hij ook gewoon van Antwaarpe is”, klinkt het trots. Erik genoot eerder al van Billie vs Benjamin, dus ook de opvolger wil hij zeker zien. “Een serie met het hart op de juiste plaats. Charlotte Timmers en Ward Kerremans zijn altijd goed. Hopelijk doen zij en ook Joke Emmers en Jeroen Perceval weer mee. Nummer 1 was heel goed, ik zie geen enkele reden waarom nummer 2 dat niet zou zijn.”

Supertip

Aan een regisseur moeten we toch ook even naar films polsen? “Bekijk aub allemaal WIL op Netflix”, klinkt het regisseur. “Naar een boek van Jeroen Olyslaegers, geregisseerd door Tim Mielants. Een film met internationale allure én een verhaal van bij ons. Als uitsmijter tip ik ook graag Society of Snow. De film speelt zich af in 1972. Een vliegtuig stort neer in het Andesgebergte. Een kleine groep mensen overleeft de ramp, maar dan begint de horror pas echt. Aangezien er geen eten is, hebben de overlevenden geen andere keuze dan zich over te geven aan kannibalisme. Een straf verhaal dat eerder al werd verfilmd, maar ik heb het gevoel dat we deze versie ook moeten zien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier