De familie Gooris beleeft The American Dream in ‘Expeditie Gooris in Amerika’: “Voor ons draait deze reeks om de herinneringen”

Nadat de familie Gooris Europa onveilig maakte, trekken Sam, Kelly, Shania en Kenji in ‘Expeditie Gooris in Amerika’ de grote plas over voor een onvergetelijke roadtrip langs de westkust van de Verenigde Staten. “Sam heeft eerst wel zijn Engels moeten oefenen, het is aan de kijker om te bepalen hoe goed hij het doet”, aldus een lachende Kelly.

“Na een succesvol eerste seizoen van Expeditie Gooris – waarin de sympathieke familie op roadtrip ging door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Italië – mocht het voor hun tweede familievakantie wat verder en wat langer. Het werd drie weken Amerika, van surfen aan het iconische Baywatch-strand tot een bezoek aan Alcatraz in San Francisco, country dansen met de locals en beren spotten in magnifieke natuurparken. Dankzij de onstuimige steden, adembenemende stranden, weidse landschappen en de typisch Amerikaanse cultuur beleven de Goorissen een onvergetelijk avontuur. Dat wordt doorspekt met tranen van het lachen, liefdevolle gezinsmomenten en verrassende wendingen, maar ook met herkenbaar en hilarisch familiegekibbel – dat al eens een hoogtepunt bereikt wanneer de muziek voor onderweg gekozen wordt.”

De familie Gooris in Amerika. Wiens droom was dat?

“Kenji en Shania mochten dit keer de bestemming kiezen. Ze waren nog maar één keer in Amerika geweest, toen Sam en ik vijftien jaar geleden onze huwelijksgeloften gingen vernieuwen in Las Vegas. Toen zijn we daar maar vijf dagen gebleven, met onze kinderen als getuigen. Kenji en Shania wilden nu graag terug naar de Verenigde Staten, om alle dingen te doen waar toen geen tijd voor was.”

Als ik gemerkt zou hebben dat zo’n programma effect had op hun sociaal leven, werk of studie, dan zouden we dit niet meer doen”

Heeft VTM eigenlijk iets in de pap te brokken wat de bestemming betreft?

“Nee, het is niet de zender die zegt waar wij op vakantie gaan. Ik steek die reis ineen, ik bepaal wat mijn gezin leuk vindt om te doen. Vorig jaar, toen we die Europese plannen hadden gemaakt, vroeg VTM aan ons of ze ons niet mochten volgen. Daar hebben we over gepraat en we hebben toen toegezegd. Maar het was sowieso onze reis. Ook nu weer. Als ik gemerkt zou hebben dat zo’n programma effect had op hun sociaal leven, werk of studie, dan zouden we dit niet meer doen. Want mijn kinderen en mijn gezin zijn prioriteit nummer 1.”

Je gezin was vorig jaar niet zo goed op de hoogte van de plannen. Nu wel?

“Vorig jaar wisten ze inderdaad van niks. Maar omdat Shania een beetje hetzelfde is als de mama, mocht ze nu meehelpen bij de planning. Ze houdt wel van verrassingen, maar steekt ook graag zo’n reisroute in elkaar. Ze heeft me uitstekend geholpen, zo’n reis vergt immers behoorlijk wat voorbereiding. Voor Kenji en Sam maakte het allemaal minder uit. Die laten zich graag verrassen.”

Seizoen 1 was behoorlijk succesvol. Vonden jullie het zelf leuk om te zien?

“Toen de vraag kwam om ons te filmen op reis, begrepen wij niet goed wat daar leuk aan zou zijn voor de kijker. Mensen begonnen dat plots heel grappig te vinden, en wij wisten niet goed waarom. Ik denk dat wij met heel andere dingen lachen. Met kleine trekjes in onze gezichten, kleine nuances, rare blikken. Daarmee liggen wij in een deuk. Maar door het eerste seizoen vaak met vrienden van de kinderen te bekijken, merkte ik dat zij op andere momenten moesten lachen. Des te beter, zeker? Dit is gewoon wie wij zijn, dit is geen scripted reality. Voor ons draait deze reeks om de herinneringen. Want je vergeet toch al snel iets van zo’n vakantie. Dankzij die opnames zijn al die herinneringen goed bewaard.”

‘Expeditie Gooris in Amerika’, elke dinsdag om 20.35 uur bij VTM 2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier