Feestelijk abrikooshapje
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – deelt deze maand enkele favoriete zelfgemaakte gerechtjes voor aan de feestdis.
Nog geen inspiratie voor aan de feesttafel? Geen paniek, Amylia De Schepper tovert deze maand telkens iets op tafel waarmee je zeker zal scoren bij je gasten. Vandaag: een lekker en simpel aperitiefhapje.
“Een feestmenu vraagt om een uitgebreid aperitief. En daar horen natuurlijk ook hapjes bij, veel hapjes als je het mij vraagt! Niets zo gezellig als samen genieten van een assortiment hapjes om de avond goed in te zetten.”
“Vandaag serveren we jullie een eenvoudig, kleurrijk, verrassend en verrukkelijk hapje dat klaar is in amper 5 minuten. Met dit feestelijke abrikooshapje maak je zonder moeite indruk op je volgende feest!”
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
16 gedroogde abrikozen
+/- 120 g zachte geitenkaas
16 walnoten
honing
verse tijm
Zo maak je het
Schik de gedroogde abrikozen op een serveerschaal
Verdeel de geitenkaas over de abrikozen, ongeveer ½ el per abrikoos
Druk een walnoot in de hapjes
Besprenkel de hapjes met honing
Werk af met verse tijm
Tips
Kies voor mooie grote, kwalitatieve gedroogde abrikozen. Ze bepalen mee de smaak van dit eenvoudige hapje.
Geen fan van geitenkaas? Vervang door roomkaas of ricotta.
Heerlijk als hapje, maar ook perfect als extraatje op een kaasschotel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier