Geef je badkamer een zomerse vintage sfeer met de tips van Bart Appeltans

Een badkamer is voor velen niet de eenvoudigste ruimte om aan te kleden of in te richten. Toch zien we steeds vaker dat mensen hun badkamer durven te stylen met decoratie, net als in een echte leefruimte. Enkele tips van onze woonexpert Bart Appeltans.

Het loont de moeite om meer na te denken over de inrichting van je badkamer. Dit is immers dé ruimte waar je ’s morgens vaak wakker wordt en je klaarmaakt om je dag te starten. Deze week geef ik jullie negen eenvoudige tips om je badkamer die zomerse vintage sfeer te geven!

1. Een mooie witte opbouwkom kan op eender welk meubel geplaatst worden als onderkast. Misschien een vintage dressoir, een werkbank of een hippe kast. Ruwere houten elementen doorbreken de strakheid.

2.Een houten bankje langs je bad voor het plaatsen van sfeerkaarsen, handdoeken of andere decoratie brengt een natuurlijke sfeer in de ruimte. Dit soort bankjes zijn in vele afmetingen te vinden. Ze zijn ook makkelijk te integreren in andere ruimtes, dus altijd wel ergens bruikbaar.

Licht in de badkamer mag zeker sfeervol zijn, dus waarom geen pendellamp gebruiken?

3. Een grote wanddecoratie, een wandscherm of een pot of plank met houten takken erop geeft een heuse vakantiesfeer aan je badkamer. Vaak zijn er niet zo heel veel vrije muren in een badkamer. Kijk daarom goed wat kan passen in jouw ruimte.

4. Voor het centrale lichtpunt van een badkamer kan je ook gerust een pendellamp of andere decoratieve lamp gebruiken. Zorg voor functioneel licht aan de spiegel, maar verder mag het zeker sfeervol zijn!

5. Als je ruimte hebt naast je spoeltafel, plaats er dan gerust wat decoratie. Leuke potjes, bekers, een plant, een staande spiegel, enkele kaarsenhouders of lantaarns. Allen dragen ze bij aan die zomerse look.

6. Een spiegel in een organische vorm is één van de nieuwe trends. Gecombineerd met de juiste andere elementen geven ze een retro of net heel hedendaagse sfeer.

7. Een leuk houten ladderrek voor handdoeken of een badjas is eenvoudig bij te plaatsen. Het hoeft zelfs niet functioneel te zijn, maar kan ook louter ter decoratie in je badkamer staan.

8. Alle niet-betegelde muren verf je best in een zachte tint. Een zandkleur, beige, greige of een andere lichte tint die past bij de rest van je decor. Door alles wit te laten kan een badkamer soms heel steriel gaan tonen. Een lichte, warmere tint kan een wereld van verschil geven!

9. Een rieten tapijt langs je bad, naast of onder dat houten bankje is ook een eenvoudige toevoeging om die zomerse vakantievibes te bekomen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier