Gene Thomas op de Parkies: “Ik heb geen moment getwijfeld”

Gene Thomas staat deze zomer maar liefst vijf keer op het podium van het gezelligste festival van Vlaanderen. Maar eigenlijk mag dat aantal verdubbeld worden, want hij speelt even vaak op ‘Engie Parkies komt naar je toe’, waarbij Gene ook nog eens een akoestische set speelt in een rusthuis, zorg- of opvangcentrum. Voor mensen die moeilijker te been zijn of die niet in de mogelijkheid zijn af te zakken naar het park. “Ook dat vind ik enorm fijn om te doen. Je maakt die mensen hun dag echt goed met zo’n optreden.”

Wat verwacht je deze zomer van de Engie Parkies?

Ik ben nogal een positief ingestelde mens, dus ik verwacht me enkel aan goede dingen: een toffe sfeer, volle parken, prachtig weer. En veel plezier op het podium. Die Parkies zijn echt een familiegebeuren met een – zoals ik dat noem – Kuifjepubliek: voor 7- tot 77-jarigen dus. En voor mij is dat perfect, want dat is ook mijn publiek. Zo speel ik deze zomer bijvoorbeeld op Pennenzakkenrock, voor kinderen dus, maar evenzeer in rusthuizen voor senioren. Blijkbaar kan ik met mijn muziek alle leeftijden aanspreken.

En wat mag het publiek van jou verwachten?

Mijn set wordt een combinatie van mijn grootste hits, zoals ‘Wees van mij’ en ‘Je danst met jezelf’, nieuw werk en covers die het publiek allemaal kent. Een hele toffe mix met andere woorden.

Komt er deze zomer of dit najaar nog nieuw werk op ons af?

Ik heb net mijn nieuwe single ‘Stralen’ gelanceerd, waarop ik al veel positieve reacties op heb gekregen. Sowieso werk ik altijd aan nieuwe nummers, maar voor een album is het nog wat te vroeg.

“De zomer is altijd een periode waar ik enorm naar uitkijk.”

Hoe druk heb je het trouwens deze zomer? Staan er buiten de Engie Parkies nog veel optredens op de agenda?

Ik schat dat ik deze zomer zestig tot zeventig optredens doe. Even gas geven dus, maar ik vind dat heel aangenaam. De zomer is altijd een periode waar ik enorm naar uitkijk, ook al is het zo druk. Rugzak mee en ‘on the road’!

Geen tijd voor vakantie?

Toch wel. Met kinderen kun je bijna niet anders dan tijdens de zomermaanden je vakantie te vieren. Ik vind dat ook een heel belangrijk moment voor de familie, dus daar maak ik graag tijd voor. Ik ben nogal een ‘family guy’.

Meer info vind je op www.engieparkies.be

door Sebastiaan Bedaux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier